Valokuvakisan voiton vei hämyinen ilta-aurinko

HI-Kamerakerhon kesäkuvakisaan osallistui 30 valokuvaa. Kisan aiheena oli auringonnousu tai -lasku, ja kuvien tuli olla otettu 1.5.- 31.7.2018 välisenä aikana. Äänestys suoritettiin Kamerakerhon Facebook-sivulla elokuun aikana.

Palkinto nro 1.

Parhaimmaksi kuvaksi äänestäjät valitsivat Vesa Ruohon mystisen värisen auringonlaskun.

– Kuva on otettu keskellä kesää eli 15.7.2018 klo 21.45 Ruotsissa, Gräsön saaren, Nordbodan kylän länsipuolella. Olimme helteisen purjehduspäivän jälkeen ankkurissa kallioisten luotojen välissä. Muita veneitä tai ihmisiä ei ollut liikkeellä auringonlaskun aikaan. Oli vain lokkeja ja muita lintuja, kertoo Vesa Ruoho kuvaushetkestään.

Palkinto nro 2.

Toisen sijan saavutti Timo Räty kuvalla, jossa auringonvalo siivilöityy pilvien raosta peltomaisemaan.

– Kuva on otettu Mainessa, USA:ssa, aamulla puoli seitsemän aikaan. Olin työmatkan viimeisenä aamuna matkalla tehtaalle, kun huomasin tuon hiukan erikoisen auringonvalon pilvien raosta ja pysäytin seuraavaan sopivaan kohtaan tien varteen. Otin kuvan kännykällä, koska ei ollut aikaa kaivaa edes repussa ollutta kompaktikameraa esille. Etsin sen verran kuvakulmaa, että sain rakennukset piiloon ja muutaman korren etualalle, mutta siinä olikin sitten säädöt. Kotona toki vielä hiukan viimeistelyä, lähinnä värien korostamista, kertoo Timo Räty.

Palkinto nro 3.

Kolmanneksi eniten ääniä sai Susanna Kangasluoman raikas kesäkuva järven rannalta.

– Kuva on otettu 23.6.2018 Puulavedeltä juhannuksen vietosta, sanoo Susanna Kangasluoma.

Onnittelut voittajille!

Kaikki kisaan osallistuneet kuvat ovat edelleen katsottavissa Kamerakerhon Facebook-ryhmän sivuilta.

Sointu Högström

css.php