HI 100 -juhlavuosi käynnistyy

Me Helsingin Insinööreissä aloitamme sadannen toimintavuoden tänään 6.11.2018. Aktiivinen ja uudistuva toiminta jäsenten hyväksi pohjautuu vahvaan arvomaailmaan. Olemme valmiina muutokseen, rohkaisemme osallistumaan, onnistumme yhdessä, toimimme jäsenten parhaaksi ja vaalimme insinööriyttä.

Sataan vuoteen mahtuu paljon. Uusien teknologioiden käyttöönotto edellyttää työvoiman tietojen ja taitojen eli inhimillisen pääoman kasvua. Tässä insinöörikuntamme on loistanut.

– Sata vuotta sitten Suomi oli köyhä maatalousmaa. Bruttokansantuote oli vain puolet ajan johtavien maiden, Iso-Britannian ja USA:n tasosta. Tänään Suomi on teollistunut, palveluistunut ja muuttunut jälkiteolliseksi informaatioyhteiskunnaksi. Olemme kansainvälisissä vertailuissa 15–25 korkeimman tulotason maan joukossa maailmassa. Suomalaisella insinööriosaamisella on ollut merkittävä rooli tässä kasvussa, sanoo HI:n puheenjohtaja Lasse Laurikainen.

Helsingin Insinöörien jäsenmäärä on viimeisen 30 vuoden aikana tuplaantunut ollen nyt noin 12 000.

– Helsingin Insinöörit on suurimpana alueyhdistyksenä ollut aina Insinööriliiton tukijalka niin taloudellisesti kuin muutoinkin. Me uusmaalaiset olemme kantaneet suuren vastuun luottamustehtävien muodossa eri järjestöissä sekä suhteiden luomisessa ja hoitamisessa päättäjiin ja vaikuttajiin. Suhdetoimintaa ja kontakteja vartenhan Tampereen Teknillisten Helsingin alaosasto alun perin perustettiinkin. Yhteistyöhakuisuus on aina ollut keskeisenä tekijänä toiminnassamme, vakuuttaa yhdistyksen pääsihteeri Mikko Wikstedt.

Tulevan juhlavuoden aikana pääset mukaan lukuisiin jäsentapahtumiin, joita järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa eri puolilla pääkaupunkiseutua. Tässä muutamia maistiaisia tulevasta juhlavuositarjonnasta 2019:

  • Helmikuussa varmistat tietämyksesi 5G-teknologiasta Nokian kanssa yhteistyössä järjestettävässä huippuseminaarissa.
  • Maaliskuu on opiskelijoiden juhlaa, kun Insinööriopiskelijapäivät rantautuvat Helsinkiin.
  • Toukokuussa juoksemme Helsinki City Running Day -tapahtumaan yhdessä Insinööriliiton kanssa.
  • Kesäkuussa vietämme IL-yhteisön perhepäivää Heurekassa ja testailemme taitojamme työpajoissa ja tapahtumatorilla.
  • Lokakuussa nautimme hyvästä musiikista ja hyvästä mielestä IL-hyväntekeväisyyskonsertissa Musiikkitalossa.
  • Marraskuussa juhlavuoden huipentumana olet tervetullut HI 100 -illallisgaalaan.

Onnea ja menestystä 99-vuotiaalle yhdistykselle!

Sointu Högström

css.php