Kamerakerhon ”Suomi 100 vuotta” -valokuvakisa ratkesi

HI-Kamerakerho järjesti vuodenvaihteen molemmin puolin Facebook-ryhmässä ”Suomi 100 vuotta” -valokuvakisan. Osallistujat latasivat kilpailukuvat kansioon ja eniten tykkäyksiä saaneet kuvat julistettiin 31.1.2018 voittajiksi.

Kisan ykköspaikan nappasi Jukka Kari talvisella merikuvallaan ”Polaris tulossa apuun”.

– Olin huhtikuun lopulla Hailuodossa valokuvaustyöpajassa, jossa kuvattiin luontoa ja Hailuotoa muutenkin. Eräällä kuvausretkellä näin kaksi joutsenta, toinen uimassa rantasulassa ja toinen jäällä. Sattumalta jäänmurtaja Polaris oli taustalla tekemässä väylää. Kuvan nimeksi tuli heti ”Polaris tulossa apuun”. Kilpailuun kuva valikoitui kansallislintumme ja suomalaisen laivanrakennusosaamisen takia, kuvaa Jukka Kari onnistuneen otoksensa taustoja.

Toinen ja kolmas sija menivät Ari Laineelle. Kuvat on otettu Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 Helsingin Kauppatorilla ja Senaatintorilla.

Senaatintorin kuva on otettu kännykällä, joten upeita kuvia saa myös nykyisillä mukana kulkevilla älylaitteilla.

Liity mukaan HI-Kamerakerhon Facebook-ryhmään! Kerhossa on tällä hetkellä mukana 65 valokuvauksesta kiinnostunutta jäsentä. Kerho järjestää kuvausretkiä, koulutusta ja useita kuvakilpailuja vuoden mittaan.

Onnittelut kuvakilpailun voittajille!

Sointu Högström

css.php