Parhaiten voi vaikuttaa lähtemällä mukaan toimintaan

Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry:n juuri nimetty puheenjohtaja Jere Savela keskittyy loppuvuoden aikana viemään sovitut asiat päätökseen ja luomaan hyvän pohjan seuraavaa vuotta varten.

Ensi vuosi onkin tärkeä, sillä sekä Insinööriliitto että Helsingin Insinöörit täyttävät 100 vuotta. Myös Insinööriopiskelijapäiviä vietetään tulevana vuonna Helsingissä, joten toiminta edellyttää tarkkaa suunnittelua ja koordinointia.

Tutustutaanpa uuteen kasvoon, Jere Savelaan (Helsinki, 26 v.), paremmin.

Minkä alan insinööriksi opiskelet?

– Opiskelen tuotantotaloutta Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Kotikampukseni sijaitsee Leppävaarassa ja opiskeluja minulla on takana nyt kaksi vuotta.

– Tuotantotaloutta on hankala selittää lyhyesti, joten kiinnostuneiden kannattaa tutustua aiheeseen omatoimisesti. Itseäni tuotantotaloudessa kiinnostaa tekniikan, talouden, asioiden hallinnan ja johtamisen yhdistäminen. Opin, miten yritykset toimivat ja pystyn hallitsemaan isoja kokonaisuuksia.

– Mielenkiintoisimpia asioita opiskelujeni aikana ovat olleet erilaiset projektit suoraan yrityksille. Kävin kerran tekemässä esimerkiksi lyhyen prosessien mallinnus- ja kehitysprojektin Postille. Kokemus oli mahtava!

– Opiskelujeni aikana olen toiminut monessa luottamustehtävässä ja nyt toimin Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry:n puheenjohtajana.

Minkälaisessa työtehtävässä näet itsesi valmistumisen jälkeen?

– Tuotantotalouden insinööri voi työllistyä laajalti erilaisiin tehtäviin, mm. logistiikan, tuotannon tai ICT:n parissa. Tuotantotalouden insinöörit työskentelevät usein asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä tuotantotoimintaa harjoittavissa tai palvelualan yrityksissä. Työnimikkeitä voivat olla vaikkapa tuotantoinsinööri, tuotannon suunnittelija, projektipäällikkö tai kehitysinsinööri. Osa työllistyy konsulttina tai yrittäjänä.

– Tässä vaiheessa on vielä hankala sanoa, mihin tehtävään itse työllistyn, mutta olen aina pitänyt asioiden optimoinnista mahdollisimman tehokkaiksi ja kehittämisestä parempaan suuntaan.

– Työllisyysnäkymät alallani ovat hyvät. Uskon työllistyväni opiskelujeni jälkeen, parhaimmillaan jopa niiden loppupuolella.

Mihin asioihin aiot keskittyä UIO:n puheenjohtajan tehtävässäsi?

– Vastaus tähän kysymykseen olisi erilainen, jos juuri valittu uusi hallitus toimisi koko vuoden ajan. Nyt aikaa on jäljellä enää puolet vuodesta, joten toiminnan pitää myös sopeutua tähän tilanteeseen.

– Aion keskittyä tälle vuodelle suunniteltujen asioiden suorittamiseen mahdollisimman hyvin. Etenemme nopealla aikataululla hallituksen perehdyttämisestä suunnitteluun, jotta syksyllä voimme keskittyä itse tekemiseen. Saamme hallituksena tälle vuodelle suunnitellut asiat suoritettua kunnialla loppuun.

– Lisäksi aion keskittyä luomaan hyvän pohjan seuraavaa vuotta ajatellen. Aion tehdä hallituksen ja läheisten yhteistyökumppaneiden kanssa suunnitelmat ja kehitystyöt jatkuvuuden varmistamiseksi. Kehitettävää löytyy aina ja asiat on hyvä saada liikkeelle mahdollisimman aikaisin.

– Insinööriliitolla on uusi strategia, joten sekin on otettava huomioon toiminnassamme. Seuraavana vuonna tapahtuu paljon, sillä Insinööriliitto sekä Helsingin Insinöörit täyttävät 100 vuotta ja Insinööriopiskelijapäivät tapahtuvat Helsingissä. Asioiden hyvä suunnittelu etukäteen on siis erittäin arvokasta tällä hetkellä.

Miksi insinööriopiskelijoiden kannattaa tulla mukaan UIO:n toimintaan?

– UIO on osa Insinööriliittoa ja Insinööriliitto taas tekee jatkuvasti töitä insinöörien eteen. Parhaimman hyödyn Insinööriliitosta saa, kun mukaan liittyy jo opiskeluvaiheessa. Liittoyhteisöön kuulumisesta voi siten nauttia jokaisessa elämän vaiheessa.

– Paikallistasolla toimintaan lähdetään mukaan eri syistä. Toisia kiinnostavat tapahtumien järjestäminen ja toisia insinöörikulttuuri. Joku saattaa miettiä, miten opiskelijoiden asioita voitaisiin parantaa. Parhaiten asioihin pääsee vaikuttamaan, kun lähtee itse toimintaan mukaan.

– Itse lähdin mukaan yhdistystoimintaan, sillä halusin erilaista kokemusta opiskelujeni rinnalle. Olen päässyt osallistumaan moniin koulutuksiin ja tapahtumiin UIO:n kautta sekä päässyt konkreettisesti tekemään ja edistämään asioita. Lisäksi olen tutustunut suureen määrään uusia tuttavuuksia. Koen, että olen kehittänyt taitojani ja kasvanut sinä aikana, kun olen ollut mukana UIO:n toiminnassa. Kokemuksesta on hyötyä myös työelämässä.

Minkälaiset asiat saavat sinut innostumaan?

– Innostun helposti kaikista uusista asioista – oli se sitten uusi työ, uutta tekniikkaa tai uusia tuttavuuksia. Innostun, kun huomaan tehneeni töitä asioiden eteen ja saavutan tavoitteeni. Myös muiden innostuneisuus tarttuu minuun!

Mitä harrastat?

– Tällä hetkellä opiskelu ja järjestötoiminta vievät suuren osan ajastani. Vapaa-ajallani tapaan kavereitani ja kierrän erilaisissa tapahtumissa. Haluan liikkua mahdollisimman monipuolisesti ja olen aina pitänyt joukkuelajeista. Saatan silloin tällöin katsoa hyvän elokuvan tai sarjan. Seuraan myös paljon ajankohtaisia asioita, uutisia ja artikkeleita sekä luen lehtiä.

Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry

Sointu Högström

css.php