UIO:n puheenjohtaja Silja Kario panostaa suunnitteluun ja viestintään

Tänä vuonna Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry:n puheenjohtajana ja tapahtumatiimin vetäjänä toimii 23-vuotias espoolainen Silja Kario. Toisen vuoden tuotantotalouden opiskelijalle Metropolia Ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampus on tullut jo tutuksi.

Minkälaisessa työtehtävässä näet itsesi valmistumisesi jälkeen?

– Eniten minua kiinnostavat projektihallinnan työtehtävät. Haluaisin tehdä projektiluontoista työtä, sillä nopea tempo ja vaihtuvuus sopivat minulle hyvin. Toinen mielenkiintoinen puoli tämän tyylisessä työssä on se, että pääsee jatkuvasti työskentelemään uusien ihmisten kanssa.

Onko omalla alallasi hyvät työllisyysnäkymät?

– Tuontantotaloutta voisi melkein sanoa yleispäteväksi alaksi, sillä esimerkiksi minua kiinnostavaa projektinhallintaa löytyy joka alalla. Työllistymismahdollisuudet ovat siis erittäin hyvät.

Mihin asioihin aiot keskittyä UIO:n puheenjohtajan tehtävissäsi?

– Tulevana vuonna UIO:ssa keskitytään suunnitteluun ja viestintään. Haluan parantaa viestintää niin sisäisesti kuin myös muille tahoille, sillä viestinnän puute usein suurentaa ongelmia. Myös aikataulutus ja asioiden suunnittelu kunnolla etukäteen ovat prioriteetteja, sillä on totta, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

– Vuonna 2018 toimin UIO:n rahastonhoitajana, joten talous on hyvin lähellä sydäntä. Haluan, että vuoden 2019 hallitus on myös hyvin tietoinen yhdistyksen taloudesta ja sen toiminnasta.

Mitä UIO tarjoaa insinööriopiskelijoille?

– Vaikka monille ensivaikutelma UIO:sta on bileet, niin toiminta on todellisuudessa hyvin monipuolista. Esimerkiksi UIO:lla on kolme toimikuntaa, joissa jäsenet pääsevät konkreettisesti vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan. Opiskelija-aktiivina tutustuu moniin ihmisiin ja pääsee kokeilemaan paljon uusia asioita.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

– Ennen insinööriopintoja olin useamman vuoden töissä ravintola-alalla, ja ruuanlaitto sekä leipominen ovat edelleen isossa roolissa. Olen myös asunut ulkomailla useamman kerran, ja matkustan nykyäänkin aina tilaisuuden salliessa. Viime kesänä onnistuin yhdistämään nämä hienosti, kun matkasimme aktiiviporukalla Espanjaan. Mikä olisikaan parempaa kuin hyvä ruoka, matkustus ja ystävät!

Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry

Sointu Högström

css.php