Voimalajina työmarkkinaneuvottelut

Kuinka kuuma työmarkkinaneuvottelujen tilanne on syksyllä odotettavissa? Tähän vastaa Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa.

– Ei sitä etukäteen välttämättä tiedä, kuinka haastavaksi neuvottelukierros kehittyy. Koskaan ei voi ennakkoon sanoa, että onpa nyt helppo kierros tulossa. Nyt on kuitenkin tavallista enemmän kulmakerrointa, mm. kilpailukykytuntien (Kiky) takia. Toivottavasti ratkaisuvalta löytyy myös työnantajilta, meillä sitä kyllä on.

Neuvottelukierros kiertyy työajanpidennyksen poiston ympärille.

– Edellinen neuvottelutulos oli poikkeuksellisten aikojen poikkeuksellinen sopimus, jonka aika on nyt ohi. Ei nykytilanteessa voida sulattaa palkanalennuksia, mitä työnajanpidennys käytännössä on. Lisäksi asiantuntijapalkkojen jälkeenjääneisyyttä pitäisi päästä korjaamaan, mutta sille ei välttämättä ole vastapuolella mitään ymmärrystä, jatkaa Petteri Oksa.

Insinööriliiton päätavoitteena työmarkkinaneuvotteluissa on saada poistettua Kiky-tunnit, turvata palkankorotusten avulla ostovoiman kasvu, sekä lisätä työhyvinvointia työpaikoilla. Näiden lisäksi on myös joukko alakohtaisia kysymyksiä.

– Tavalla tai toisella työajanpidennys loppuu. Muutenhan kilpailukykysopimuksen toimet, mm. työnantajamaksujen siirto palkansaajille, pysyvät voimassa.

Mitä keinoja neuvotteluosapuolilla on käytettävissä, jotta kaikkia osapuolia tyydyttävään sopimukseen päästää ja pattitilanteita saadaan ratkaistuiksi?

– Tarvitaan luottamusta, rohkeutta ja luovuutta löytää ratkaisuja. Viimekädessä työmarkkinaneuvottelut ovat kuitenkin voimalaji – se tulos saadaan, mihin jäsenistö on valmis.

Työmarkkinaneuvottelut ovat pitkä ja vaativa prosessi, joka huipentuu sopimuskauden päättyessä. Työ vaatii kaikilta osapuolilta kestävyyttä ja valmistautumista käsiteltäviin asioihin.

– Valmistaudun neuvotteluihin hankkimalla taustatietoa ja pohtimalla eri ratkaisuvaihtoehtoja. Tärkeää on myös tavata muita neuvottelijoita, sekä keskustella luottamushenkilöiden ja jäsenten kanssa. Vaikka neuvottelut ovat jatkuvaa työtä, on hyvä välillä myös levätä ja huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, sanoo Petteri Oksa.

Sointu Högström
Kuvat: Petteri Oksa

css.php