Miksi kuulut liittoon?

Ensinnäkin, onnittelen sinua tekemästäsi valinnasta. Mielestäni se on erinomainen päätös. Toivottavasti olet valintaasi tehdessäsi miettinyt, mitä kaikkea liiton jäsenyys voi sinulle antaa ja miten saat siitä parhaan hyödyn irti. Ja toivottavasti olet ottanut siitä myös irti kaiken mahdollisen.

Vai onko niin, että olet liittynyt liittoon, kun muutkin tekevät niin?

Itse uskon, että valtaosa liittomme jäsenistä on tehnyt itse tietoisen valinnan.

Olipa niin tai näin, me olemme liitossa.

Mitä sen jälkeen, kun olemme liiton jäseniä? Jatkamme arkeamme, maksamme jäsenmaksua ja mikään ei muutu. Tai jos muuttuu, niin liitto huolehtii siitä. Näinhän se menee, vai?

Lähdetäänpäs ajatusmatkalle lapsuuteen ja muistellaan sitä hetkeä, kun sai pukea urheiluseuran pelipaidan päälle. Tai kun tehtiin kerhoissa tai kavereiden kanssa jotain ”siistiä”. Seuraavana päivänä teki mieli kertoa kaikille, mitä oli tapahtunut. Silloin sai olla ylpeä siitä, kuinka kuului johonkin seuraan, ryhmään, johonkin tärkeään. Ja jos tätä tiimiä piti puolustaa, niin se tehtiin muskettisoturien lailla – yhdessä.

Onko liitto tärkeä? Voiko siitä olla ylpeä? Kuinka moni voi sanoa omassa työyhteisössä ääneen, että kuuluu liittoon ja on ylpeä valinnastaan?

Välillä tuntuu siltä, että liiton jäsenyys olisi joillekin häpeiltävä asia. Ne, jotka ovat eniten äänessä ja kehuvat valintojaan, ovat usein ei-liiton jäseniä. He kysyvät, että miksi kuuluisin liittoon, kun saan samat edut muutenkin. Miksi heillä olisi aihetta ylpeillä? Mitkä edut?

Jäsen, juuri sinä, olethan pitänyt huolen siitä, että hyödynnät kaikkia liiton tarjoamia etuja? Osallistumalla toimintaan näet ympärilläsi samalla muita liiton jäseniä. Osallistu keskusteluihin ja kerro rohkeasti omia mielipiteitäsi. Näin kehitämme yhdessä liiton toimintaa ja luomme meille jäsenille entistä parempia palveluja ja etuja.

Me jäsenet tarvitsemme liittoa ja liitto tarvitsee meitä. Me olemme yhdessä se liitto, mihin kannattaa kuulua.

– (h)U-man –

css.php