Opiskelija-aktiivina työelämään

Keväällä pääsin osallistumaan taas monelle opiskelijalle tuttuun rumbaan: haet mahdollisimman moneen oman alan työhön siihen työtehtävään, mihin sinulla on mielestäsi meriittejä. Välillä työnhaku on helppoa ja kivutonta, jolloin tuntuu siltä, että työpaikan löytää helposti. Välillä työpaikkaa ei meinaa löytyä millään ja epätoivo valtaakin opiskelevan työnhakijan. Työpaikka olisi löydettävä ja mieluusti vielä omalta alalta.

Koin itse positiivisen yllätyksen: kaksi työnantajaa, toinen suoraan oman tutkintolinjani alan yritys ja toinen tutkintolinjaani sivuava, halusivat minut haastatteluun. Vielä paremmin kävi, kun alani yritys ilmoitti, että he ottaisivat minut töihin. Valitettavasti toinen firma löysi jonkun työhön sopivamman.

Yllätyin kuitenkin suuresti, kun tämä firma, joka ei palkannut minua, ottikin yhteyttä puhelimitse seuraavana päivänä. Ilmeisesti haastattelijana toiminut esimies oli kiinnostunut työhön varsinaisesti liittymättömistä saavutuksistani, kuten toiminnastani opiskelijayhdistyksessä ja opiskelija-aktiivina toimimisesta. Sain kutsun uuteen haastatteluun, täysin eri työtehtävään.

Haastattelussa minulle selvisi, mitä he halusivat. Heillä oli ongelma, johon tarvittiin henkilöä, joka pystyi toimimaan varauksetta erilaisten ihmisten kanssa. Lisäksi he vaativat hyviä projekti- ja tiimityöskentelytaitoja. Sovin heidän mielestään tehtävään loistavasti ja he palkkasivat minut samana päivänä.

Varsinaiset taidot työtehtävään opin toimimalla opiskelija-aktiivina omassa koulussani. Samalla CV:seen merkitsemäni luottamustoimet eri opiskelijayhdistyksissä ja opiskelijakunnan alaisuudessa toimivat todisteina osaamisestani.

Hauskana pitämäni, ehkä hieman huvikseen tekemäni toiminta palkitsikin minua hyvällä työpaikalla, jossa sain vapaasti toimia miten halusin, kunhan sain vain työni suoritettua.

Parempiin työtehtäviin paremmilla eduilla voi päästä siis tätäkin kautta. Opiskelija-aktiivina toimiminen, erityisesti jos se on jonkun opiskelijayhdistyksen hallituksen jäsenyys, on suora etu työmarkkinoilla. Olet tehnyt jotain, mitä moni muu ei ole. Olet oppinut ja saanut taitoja, mitä normaalilla opiskelulla ja töissä käynnillä ei saa.

– Opiskelija-aktiivi –

css.php