Tietoa verkkopalvelusta

Sivustosta vastaa Helsingin Insinöörit HI ry.

Verkkosivut ovat yhdistyksen keskeinen tiedonvälityskanava yhdistyksen toiminnasta, tavoitteista ja tapahtumista. Uudistettu verkkopalvelu otettiin käyttöön marraskuussa 2015, ja sen päivitetty versio v. 2017.

Verkkopalvelun osoite on www.helins.fi. Sivustolle pääset myös osoitteella www.helsingininsinoorit.fi. Tarjoamme verkkopalvelun ensisijaisesti suomeksi, mutta valmius sisällön avaamiseksi myös englannin kielellä on tehty. Sivustossa on käytössä salattu yhteys, joten sivuilla asiointi on turvallista ja suojattu SSL-sertifikaatein.

Sisältö

Etusivulla on HI:n ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat sekä huomiobanneri. Lisäksi etusivulla on nostoja jäsenpalveluihin ja blogiin. Insinööriklinikka ja vaihtuva graafinen esitys sijaitsevat myös etusivulla.

Jäsenelle-osioon olemme koonneet tietoa jäsenten osallistumismahdollisuuksista toimintaan, ohjeita jäseneksi liittymisestä sekä tietoa jäsenmaksuista. Huvilan varauskalenteri löytyy myös osiosta.

Edunvalvonta-osiossa kerromme kattavasti HI:n edunvalvontaan liittyvistä asioista.

Tapahtumat-sivulla on tapahtumakalenteri, tapahtumien esittelysivut sekä ilmoittautumismahdollisuus tapahtumiin. Yksittäiseen tapahtumaan olemme liittäneet tarpeen mukaan ilmoittautumislomakkeen ja Google Maps -kartan. Ilmoittautuessasi sähköisellä lomakkeella saat sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin. Ilmoittautuessasi sinulle luodaan automaattisesti käyttäjätunnus ja salasana, jonka avulla voit itse hallinnoida ilmoittautumisiasi.

Lukunurkkauksesta löydät ajankohtaiset artikkelit, uutiskirjeiden aikataulun, HELINS-lehden arkiston, Työmarkkinablogin, videot  ja lomakkeet.

HI toimii -osiossa kerromme Helsingin Insinöörien yhdistyksestä, organisaatiosta, vastuuhenkilöistä ja tehtävistä.

Ota yhteyttä -sivulla ovat henkilökunnan yhteystiedot, kartta ja palaute-lomake.

Sivuston ylälaidassa on haku sekä linkit Insinööriliiton sivuille ja Liity jäseneksi -lomakkeeseen.

Toiminnot

Haku
Sivuston haku on tarjolla sivun ylätunnisteessa. Haut kohdistuvat oletusarvoisesti sivuston koko sisältöön. Hakutulokset listataan dokumenttityypin mukaan ja tuloksia voit suodattaa tyypeittäin.

Palautelomake
Palautelomakkeella voit lähettää kysymyksiä ja palautetta mm. HI:n toiminnasta ja verkkopalvelusta. Pyrimme vastaamaan palautteeseen mahdollisimman nopeasti, mikäli olet jättänyt yhteystietosi. Tarvittaessa palautteet käsittelee HI:n hallitus. Vastaamme palautteisiin ensisijaisesti sähköpostilla.

Muut lomakkeet
Sivustolla on kuhunkin sivuun tai tapahtumaan liittyviä sähköisiä lomakkeita, joiden tavoitteena on parantaa vuorovaikutusta sivuston käyttäjien ja jäsenten kanssa. Pelkästään jäsenille suunnatuissa lomakkeissa kysymme jäsennumeroa, jotta voimme tarvittaessa tarkistaa ilmoitetut tiedot jäsenrekisteristä.

Liity jäseneksi -linkki ohjautuu Insinööriliiton jäsentietolomakkeeseen.

Gallup
Sivuilla on gallup-toiminto, jonka kysymyksiä voimme tarvittaessa muuttaa. Vastattuasi kysymyksiin näet graafisen yhteenvedon kaikista vastauksista. Yksittäisen henkilön vastauksia emme voi nähdä emmekä seurata.

Sosiaaliset laajennukset
Mahdollisuus jakaa tietoa sosiaalisessa mediassa on toteutettu Facebook, TwitterInstagram ja LinkedIn -ikonien kautta. Sivustoilla olevat kolmannen osapuolen ylläpitämät liitännäiset latautuvat näiden palveluiden omilta palvelimilta. Emme lähetä asiakkaiden tietoja sosiaalisten laajennusten kautta. Kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai niiden välittämiin sovelluksiin sovelletaan kyseisen kolmannen osapuolen käyttö- ja muita ehtoja.

Tulostus
Voit tulostaa sivut jokaisen sivun yhteydessä olevasta tulostus-ikonista.

Tekninen ympäristö

Verkkoselaimet ja päätelaitteet
Sivusto on toteutettu Word Press -julkaisualustalla responsiiviseksi eli skaalautuvaksi eri päätelaitteiden mukaan. Sivujen ulkoasu on parhaimmillaan käyttäessäsi uusimpia selainversioita. Sivustoa voidaan käyttää myös vanhemmilla selainversioilla, mutta tällöin kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole täysimääräisesti käytettävissä.

Sivuston toimintavarmuuden olemme pyrkineet testaamaan useilla selaimilla ja päätelaitteilla, mm.: Google Chrome, Mozilla Firefox, Windows 7, Android Firefox, Lumia 925/Windows Phone 8.1, iPhone 6, Android Samsung, Lenovo tablet, Mac.

Mahdollisista puutteista toivomme ilmoitusta (mielellään ruutukaappauskuva) osoitteeseen toimisto@helins.fi tai palaute-lomakkeen kautta.

Salaus
Verkkosivustolla on käytössä SSL-sertifikaatti, joka mahdollistaa yhteyden salaamisen käyttäjän selaimen ja www-palvelimen välillä. Salaus suojaa tietoliikenteen siten, että ulkopuolinen ei pysty näkemään luottamuksellisia tietoja.

Tiedostolataukset
Pdf-tiedostojen lukemiseen tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi Adoben sivuilta.

Sivustolle olemme upottaneet selailtavia Issuu-toteutuksia mm. verkkolehdistä.

Ylläpito
Sivuston tekninen ylläpitäjä on G-Works Oy. Palvelimet sijaitsevat Suomessa.

Käyttöehdot
Tutustu huolellisesti käyttöehtoihin. Käyttämällä sivustoa hyväksyt käyttöehdot sellaisenaan. Käyttäjänä sitoudut korvaamaan käyttöehtojen vastaisella toiminnalla mahdollisesti aiheuttamasi vahingot täysimääräisesti. Käyttöehtoihin sekä niiden tulkintaan sovelletaan Suomen lakia.

Tekijänoikeudet
Oikeudet sivustossa julkaistaviin teksti- ja kuva-aineistoihin ovat Helsingin Insinööreillä tai muulla aineiston yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla.

Sivustosta saat ottaa lyhyitä tekstilainauksia ja linkittää sivuja hyvän tavan mukaisissa asiayhteyksissä, kunhan mainitset lähteen. Sovi aineiston käytöstä kaupalliseen tarkoitukseen aina erikseen HI:n kanssa. Kuvien ja graafisen materiaalin käyttö ilman lupaa on kielletty, ellei materiaalin yhteydessä toisin mainita.

Sisällön oikeellisuus
Sivuston sisällössä olemme pyrkineet tiedon oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen. Emme vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden käyttäjälle aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Yhdistys ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä tai sivustoon linkitetystä materiaalista, joka on ulkopuolisten osapuolten julkaisemaa.

Siirtyessäsi linkitetyille sivuille sovelletaan kyseisen sivuston omia käyttöehtoja. Emme ole vastuussa näiden kolmansien osapuolien sivustojen päivityksestä, julkaisuista tai sivustoilla esitettyjen tietojen oikeellisuudesta. Verkkosivuilla oleva linkki kolmannen osapuolen verkkosivuille ei tarkoita, että olisimme vastuussa verkkosivujen toiminnasta tai verkkosivuilla mainituista tuotteista ja palveluista.

Seuraamme aktiivisesti yhdistyksen ylläpitämiä sivustoja, joissa käyttäjät voivat välittää viestejä sivuston kautta. Emme ole vastuussa viestinnän sisällöstä siitä riippumatta, sovelletaanko siihen tekijänoikeus-, kunnianloukkaus-, yksityisyyden suoja- tai muita lakeja. Voimme harkintamme mukaan poistaa käyttäjien lähettämän asiattomaksi katsomamme aineiston sivuiltamme.

Pidätämme oikeuden päivittää, tarkistaa ja muuttaa käyttöehtoja sekä sivuston sisältöä ja ulkoasua.

HI:llä on oikeus milloin tahansa syytä ilmoittamatta keskeyttää verkkosivujen tarjoaminen esimerkiksi huolto-, korjaus- tai päivitystoimien ajaksi.

Henkilötietojen käsittely
Suojaamme sivuilla kävijöiden yksityisyyttä ja henkilötietoja henkilötietolain mukaisesti. Emme kerää kävijäseurannalla tietoja, joista yksittäinen kävijä voitaisiin tunnistaa.

Sivustojen käytöstä keräämme Google Analytics -kävijäseurannalla yleisiä tilastotietoja, joita käytämme verkkopalvelujen kehittämiseen. Näitä tietoja ovat mm.

  • ladatut sivut ja liikkuminen sivuston sisällä
  • vierailun ajankohta ja kesto
  • verkkoselain ja käyttöjärjestelmä.

Tallennamme ainoastaan käyttäjän itsensä erikseen antamia yhteys- ja muita tietoja, joita voimme käyttää tapahtumien ilmoittautumiseen tai vastataksemme käyttäjän yhteydenottopyyntöihin, kysymyksiin tai muuhun palautteeseen.

Rekisteriseloste

Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteet
Hankimme jäsentietopalvelut Insinööriliitto IL ry:ltä. Insinööriliiton rekisteriseloste kattaa jäsentietojärjestelmän henkilötietojen keruun, käytön ja ylläpidon.

 

css.php