Hae jäsenmaksualennusta ajoissa

Jos elämäntilanteesi muuttuu, liiton jäsenmaksusta on mahdollista saada alennusta. Alennus voidaan myöntää alennusperusteen ajalle täysille kalenterikuukausille tai jos päättymisaika ei ole tiedossa, oletuksena kuudelle kalenterikuukaudelle, kuitenkin enintään vuoden loppuun saakka.

Eläkeläisjäsenyys voidaan myöntää pysyvästi eläkkeelle siirtyneelle vasta eläkkeelle jäämisvuotta seuraavan kalenterivuoden alusta. Tästä johtuen eläkkeelle jäämisvuodelle voi hakea jäsenmaksualennusta.

Milloin on mahdollista saada jäsenmaksualennusta?

Jäsenmaksualennusta voit hakea, jos jäät työttömäksi, siirryt varusmies- tai siviilipalvelukseen, vuorotteluvapaalle, palkattomalle perhevapaalle tai eläkkeelle. Myös pitkäaikainen sairausloma, ulkomailla oleskelu tai päätoiminen opiskelu ovat jäsenmaksualennukseen oikeuttavia perusteita.

Jäsenmaksualennuksen saaminen edellyttää, että jäsenmaksu on maksettuna aikaisemmilta vuosilta.

Toimi ajoissa

Vuoden 2019 jäsenmaksualennuksia pitää hakea 31.12.2019 mennessä. Kuitenkin, jos alennusperuste on olemassa, kannattaa toimia heti, jotta vältyt käsittelyruuhkalta vuoden lopussa.

Päätös alennuksesta lähetetään hakijalle sähköpostilla. Jos haluat päätöksen postitse, ilmoita se hakuvaiheessa. Päätöksen mukana saat myös mahdollisen korjatun jäsenmaksulaskun.

Lisätiedot, hakulomakkeet ja -ohjeet: www.ilry.fi/alennus

Insinööriliitto IL ry

css.php