HI ”äppitäpäksi” puhelimeen: onnistuu helposti

Joillekin peruskauraa, toisille uusi, elämää helpottava pikku kikka: HI:n verkkosivujen osoitteen saa kätevästi pallukaksi puhelimen näytölle sovelluskuvakkeen tapaan. Lue ohjeet, pysyt helpommin ajan tasalla!

Kun heiluvassa bussissa kirjoittaa selaimen hakukenttään hwkin… eiku helsinss… eiku heins.fi, saattaapi mennä hermo. Mutta nyt voit sanoa hyvästit räpeltämiselle! Verkkosivujen osoitteesta voi nimittäin tehdä oman älypuhelimen näytölle sovelluskuvake-pallukan, jolloin HI:n sivuille pääsee yhdellä napautuksella.

Itse en tätä aiemmin tiennyt, puhelinnatiiviuteni kun ajoittuu kierrettävän numerolevyn aikaan. Mutta miksi HI:n sivujen osoitteen sitten pitäisi olla kuvakkeena puhelimen etusivulla? Siksi, että sivujen seuraamisesta tulee siten helppo arkirutiini.

HI:n viestintä on isojen uudistusten edessä. Verkkosivut ovat nyt ja jatkossakin keskeisin viestintäkanavamme, sen vuoksi ne pitää uudistaa. Uskomme vahvasti siihen, että uudistuksen jälkeen pystymme tarjoamaan Helsingin Insinöörit HI ry:n jäsenille ja muullekin yleisölle niin kiinnostavan sivuston, että sen seuraamisesta tulee antoisa arkirutiini.

Tapahtumista tiedottaminen on edelleen viestintäpalvelujemme ydintä, mutta haluamme myös kertoa itse yhdistyksestä ja sen toiminnasta aiempaa kiinnostavammin, tavalla, joka helpottaa osallistumista toimintaan. Sen lisäksi haluamme tarjota mielenkiintoista luettavaa – ja pian myös kuunneltavaa – vaihtelevista aiheista, kiinnostavista ihmisistä, ajan ilmiöistä.

Kun HI:n jäsenet seuraavat HI:n sivuja, kaikki tietävät, mistä HI:n porukka puhuu!

Ohjeet, joilla onnistut täppäämään

Toimistovelhomme Juulia Talikka kirjoitti erinomaisen selvät ohjeet ”täpän” lisäämiseksi; koska minä onnistuin asiassa suorilta, ei luultavasti kukaan voi olla siinä onnistumatta:

  1.  Avaa puhelimesi selaimella Helsingin Insinöörien verkkosivu www.helins.fi.
  2.  Toimi näin eri selaimilla:
    • Chrome, Firefox (Android): Paina selaimessa oikean yläkulman kolmesta pisteestä ja etsi avautuneesta listasta kohta ”Lisää aloitusnäytölle”. Kun painat em. painiketta, voit avautuneesta ikkunasta nimetä kuvakkeen uudestaan ja painaa sitten Lisää-painiketta. Tämän jälkeen voit sijoittaa kuvakkeen aloitusnäytöllesi joko manuaalisesti tai automaattisesti.
    • Safari (iOS): Paina selaimen työkalurivin Jaa-painiketta (suorakulmio, jossa nuoli ylöspäin). Etsi ja napauta avautuneesta listasta kohtaa ”Lisää aloitussivulle”, minkä jälkeen voit muokata kuvakkeen nimeä ja lisätä sen aloitusnäytölle painamalla Lisää-painiketta.
  3. Pikakuvake on nyt aloitusnäytölläsi sovelluskuvakkeena, joten voit jatkossa avata verkkosivun suoraan siitä!

Sivustouudistuksen valmisteluvaiheen aikana ehdit hyvin miettiä, millaista sisältöä itse kaipaisit jäsenmedialtasi tai vinkata aiheista ja ihmisistä, joista voisimme kertoa muillekin. Ota yhteyttä osoitteella viestinta@helins.fi – kiitos.


Teksti: Annamari Iranto, viestintävastaava
Kuvat ja ohjeet: Juulia Talikka, toimistoassistentti

css.php