Insinöörit Hansin virtuaalisessa kokkikoulussa

Viikonloppuna tapahtui! Insinöörit kokkasivat huippukokki Hans Välimäen opastuksella kolmen ruokalajin illallisen, ja se kaikki tapahtui verkossa. 

Virtuaalisen kokkikoulun konsepti oli seuraavanlainen: osallistujat saivat äänestää kahdesta menuvaihtoehdosta yhdessä kokattavan menun, jonka reseptit ja raaka-ainekassit toimitettiin jokaiselle pääkaupunkiseudulla asuvalle kotiovelle.


Menuvaihtoehdoista ylivoimainen ”voittaja” oli seuraava:

alkuruokana Lohisashimia ja Ancho Gusto -kastiketta;
pääruokana Thai Red Curry, eli punaista currya ja kanaa;
jälkiruuaksi Sitruunaposset ja sitrussalaattia.


Osallistujat saivat myös ohjeet etukäteen tehtävistä valmisteluista. Ja siinä vasta hommaa olikin! Pilkkomiseen, raastamiseen, kuorimiseen ja mittaamiseen meni useita tunteja – ei siis ole ihme, että aika moni oli iltaan mennessä hieman uupunut.

Lassen tekemät esivalmistelut. Myös videomuodossa. Kuva: Lasse Laurikainen

Toivottavasti se oli kuitenkin positiivista uupumusta. Aika moni jäsenemme kommentoi myöhemmin, että heillä oli hauska ja intensiivinen kokkauspäivä. Ja vaikka kaikki kokkasivat omissa kodeissaan eikä monikaan voinut turvallisuussyistä kutsua ystäviään apukokeiksi, jäi silti vahva fiilis yhdessä tekemisestä.

Hennan pääruoka-annos. Kuva: Henna Reponen

Tarpeellisena muistutuksena tuli myös Hansin kommentti, että jos halutaan saada aikaiseksi jotakin hyvää ja laadukasta, siihen menee aikaa ja sen eteen pitää nähdä vaivaa. Joka ei tosin tarkoita, ettei samalla voisi pitää hauskaa, sillä kokkauksen pitäisi olla rentoa ja mukavaa. Hans korosti myös, että ruuanlaitossa tärkeää on myös soveltaminen. Jos jokin reseptissä oleva ruoka-aine puuttuu, sen voi yleensä korvata jollakin muulla tai jopa jättää kokonaan pois! 

Greten lopputulos. Kuva: Grete Ahtola

Lämpimät kiitokset kaikille osallistujille ja Hansille! Oli herkullinen ja todella hyvälle tuoksuva viikonloppu.


Teksti: Grete Ahtola
Artikkelikuva: kuvakappaus 30.1. Kokkaamaan Hans Välimäen kanssa -tapahtuman striimistä

css.php