Insinöörit kuntoon: Pää auki

Ihmisen pitäisi aina silloin tällöin ymmärtää pitää mölyt mahassaan, suomeksi sanottuna olla hiljaa. Minulle nimittäin kävi niin, että kuulin Insinööriliiton hallituksen kokouksessa ohimennen Laurikaisen Lasselta Helsingin Insinöörien kuntoiluhankkeesta.

Minusta idea oli briljantti, suorastaan nerokas. Niinpä menin avaamaan Lassen kuullen suuni ja sanoin, että tuollaisessa olisi kiva olla mukana. Voisin yrittää laittaa elintapojani kuntoon kivassa porukassa. Ja sitten ne maagiset sanat: ”Sellaisesta voisi myös pitää blogia, kevyellä otteella ja itsensä likoon laittaen”.

Muuta ei tarvittu. Lasse otti suulaan miehen pihtiotteeseensa, eikä päästänyt irti ennen kuin olin lupautunut ryhmään mukaan ja samalla kirjoittamaan kokemuksistani HI:lle blogia. Ja tässä sitä ollaan, ensimmäinen varsinainen treenikerta takana takareidet hoosiannaa huutaen. Oma vika, mitäs auoin päätäni Lassen kuullen.

Vakavasti puhuen olen ryhmässä juuri oikeassa paikassa. Ylipainoinen, kohti eläkeikää hissukseen hiipivä entinen keskinkertainen urheilijalupaus, jonka elämätavat ovat vuosien varrella repsahtaneet milloin mihinkin suuntaan, mutta harvoin oikeaan. Niin että syöty on ja juotu, mutta myös kuntoiltu ja pudotettu elopainoa, yhteen laskien elämän aikana varmaan likemmäs tuhannen kiloa.

Eli jotain tarttis tehdä, ja pian. Kuolemaa en ole ajatellut kokonaan välttää, mutta Raidista tutun komisario Janssonin sanoin, nyt on tavoitteena päästä terveenä eläkkeelle. Sen varmistaminen edellyttää pientä ryhtiliikettä. Tai ei niin pientäkään, jos Movement Fysiosin asiantuntijoita on uskominen.

Omat tavoitteet projektissa liittyvät lähinnä painonpudotukseen ja fyysisen kunnon kohottamiseen. Mutta keskiviikon istunnossa – tai se mikään istunto ollut, hiki tuli – sain uuden ahaa-elämyksen.

Siellä puhuttiin palautumisesta ja unen laadusta. Jengi puhui jostain käppyröistä ja laitteista, joista en ole koskaan kuullutkaan, mutta ymmärsin, että liikunnan ja ravinnon lisäksi myös uni, lepo ja palautuminen ovat tärkeä osa elämänmuutosta. Totesin, että retuperällä ja hukassa on minulta sekin rasti.

Niin että pää on saatu auki, matka kohti uutta ihmistä on alkanut. Tämä on pieni askel ihmiskunnalle, mutta toivon mukaan iso harppaus Rauhikselle.

Ollaan kuulolla!

Jari Rauhamäki
Insinööriliiton viestintäpäällikkö

css.php