Metropolia kulkee 10-vuotiaan uteliaalla asenteella

Metropolia Ammattikorkeakoulun 10-vuotisjuhlia vietettiin tiistaina 18.9.2018 neljällä kampuksella samanaikaisesti. Juhlapaikkoina olivat Arabia, Leppävaara, Myyrmäki ja Myllypuro. Kävimme vierailemassa Myyrmäen kampuksen juhlahumussa.

Myyrmäen kampuksen laajennushanke on saatu juuri valmiiksi. Vihreän teknologian ja bisneksen kampuksen tilat ja opiskelijamäärät kaksinkertaistuvat aikaisempaan verrattuna. Opiskelijoita kampukselle tulee noin 3500 ja henkilöstöä 230.

Oppimisjohtaja Tapani Martti juhlan virallisena avaajana.

Myyrmäessä päästiin seuraamaan myös Arabian tilaisuutta, kun opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolan tervehdyspuheet nähtiin suorana livelähetyksenä.

Metropoliassa kansainvälisyys on itsestäänselvyys. Myös juhlatilaisuus toteutettiin suomeksi ja englanniksi.

Metropolia Formula Engineering Team kilpa-autonsa parissa.

VR-lasit päähän, ja pian oletkin jo kävelemässä virtuaalikaupungin katuja.

Liikunnasta ja liikunta-alojen opiskelusta kiinnostuneiden infopiste.

Pitkä jono johti suoraan ongintapisteelle. Taisi olla päivän suosituin tapahtuma.

Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja José Valanta uskoo, että Metropolia on huikea alueellinen osaamiskeskus, jolla on paljon yhteistyömahdollisuuksia kansainvälisten yritysten ja elinkeinoelämän kanssa.

Professori Alf Rehn joutui vastaamaan juontajan tiukkaan kysymykseen kouluaikojen suosikkiurheilulajista. Siihen ei ollutkaan professorismieheltä helppo löytää vastausta.

Alf Rehn toimii innovaation, designin ja johtamisen professorina Tanskan Syddansk Universitetin teknisessä tiedekunnassa. Vauhdikkaan ja ajatuksia herättävän luennon aiheena oli monisärmäinen, tuntematon tulevaisuus.

Päivän ohjelmassa oli myös taikuria, liikuntaa, kummikoulun vierailua, huumoria ja paljon muuta. Ihan kaikkea yhtäaikaista ohjelmaa ei ehtinyt seurata, mutta vireän ja innostuneen ilmapiirin sai ottaa matkaevääksi lähtiessään.

Helsingin Insinöörit onnittelee Metropoliaa 10-vuotispäivän johdosta!

Sointu Högström

css.php