29
helmikuu

Humiseva harju Helsingin Kaupunginteatterissa

Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö, Eläintarhantie 5, Helsinki

Tule mukaan nauttimaan teatteri-illasta Helsingin Insinöörien kanssa. Emily Brontën klassikkoteos kertoo villin Catherinen, ja Catherinen perheeseen lapsena tuodun orpopoika Heathcliffin myrskyisästä suhteesta. Se on lapsuudesta aikuisuuteen kulkeva rakkaustarina ylpeydestä, luokkaeroista ja koston tuhoavasta voimasta. Se on kolmiodraama ja sisarustarina, kertomus ihmisistä jotka janoavat vapautta maailmassa jossa vain harvoilla on mahdollisuus vapauteen.

Humiseva harju (1847) on Emily Brontën alkuvoimainen mestariteos, joka jäi hänen ensimmäiseksi ja viimeiseksi romaanikseen. Ilmestyessään se sai ristiriitaisen vastaanoton ja epäiltiin, olisiko nainen koskaan voinut kirjoittaa niin hurjia henkilöitä, raastavaa tarinaa ja todentuntuista maailmaa. Nykyään Humisevaa harjua pidetään yhtenä länsimaisen kirjallisuuden merkittävimmistä teoksista, ja siitä on tehty lukuisia elokuvia ja näyttämösovituksia. Väkevän naiskuvansa innoittamana sillä on myös vahva jalansija populaarikulttuurissa.

Lue lisää

Kuvassa Oona Airola – Kuva © Robert Seger

Jäsenhinta on 35 euroa/lippu, maksimi 2 lippua/jäsen. Paikat ovat permantopaikkoja.

Varaa lippusi alla olevalla lomakkeella tai HI:n toimistolta puh. 040 150 3878.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php