9
marraskuu

Vierailu Ilmatorjuntamuseoon

Ilmatorjuntamuseo, Klaavolantie 2, Tuusula
Kuva: Ilmatorjuntamuseo. ITM 020.

HI Seniorit järjestää opastetun vierailun ilmatorjuntamuseoon.

Ilmatorjuntamuseo on sotahistoriallinen aselajimuseo. Se avattiin yleisölle Hyrylässä kesällä 1969. Museossa esitellään Suomen ilmatorjunnan koko kehityskaari vuodesta 1925 aina nykypäivään.
Ilmatorjuntamuseossa on kaksi suurta näyttelyhallia, 1700-luvun alun sotilasvirkatalo, laaja ulkoalue sekä museokahvila ja -myymälä.

Tuusula-hallissa tutustutaan Suomen ilmatorjuntaan rauhan aikana – sen syntyyn ja kehitykseen maailmansotien välisenä aikana ja toisen maailmansodan jälkeen.

Helsinki-hallissa on avattu uusi sota-ajan historiaa käsittelevä Tulikasteesta torjuntavoittoihin -näyttely. Aselaji sai tulikasteensa talvisodan ensimmäisten päivien pommituksissa ja aselajin historiaa seurataaan aina ratkaisutaisteluihin ja Lapin sotaan asti. Ilmatorjunnan historian kautta tutustuaan sota-ajan todellisuuteen niin kotirintamalla kuin taistelutantereillakin.

Vuonna 1721 rakennettu ns. Kapteenin puustellli on harvinainen sotilasvirkatalo Ruotsin vallan ajalta. Kapteenin puustellissa esitellään Hyrylän varuskunta-alueen historiaa sekä sotilasperinnettä.

Ulkoalueella on esillä alueilmatorjuntaohjuspatterin taisteluvälineistöä: ohjuslavetteja ohjuksineen, tulenjohtokalustoa ja tutkia. Mukana on myös ohjusammunnoissa käytetty maalilennokki.

Oppaanamme on museoisäntä Matti Kulmala.

Opastuksen jälkeen kahviossa tarjotaan munkkikahvit.

Saapuminen julkisilla: bussi nro 10 Kampista kello 12.05, poisjäänti Hyrylän linja-autoasemalla, josta matkaa on noin 400 m museoon.
Mikäli saavut omalla autolla, museon edessä on maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Vierailu on maksuton jäsenille.

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella tai tai HI:n toimistolle puh. 040 150 3878.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php