30
syyskuu

Kallio-kävely 1 – Paskatornin kautta Kallion rajalle

Paasipuisto, Paasivuorenkatu 2, Helsinki
1930-luvun alku. Hämeentien ja Siltasaarenkadun risteys ja Hakaniemen tori. Taustalla häämöttää Kallion kirkko. Arkkitehti Lars Sonckin piirtämä Arenan talo kolmion muotoisella tontilla valmistui 1923. Kuvattu Siltasaarenkadulta.

Jouhevasti halki Kallion vievä kävely kertoo kaiken olennaisen värikkäästä kaupunginosasta. Kierros pitää sisällään muun muassa kaupunginosan historiaa, arkkitehtuuria, kaupunkilegendoja sekä merkkihenkilöitä. Mutta mikä on paskatorni ja missä kulkee se paljon puhuttu Kallion raja?

HI tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tutustua Kallion kaupunginosan historiaan kävelysarjan muodossa! Kallion kävelyfestivaalin kulttuurikävelyt ovat olleet uranuurtaja uudenlaisten opastettujen kaupunkikävelyiden järjestämisessä Suomessa. Tule rohkeasti mukaan, sillä kulttuuria kävellään turvallisuus ja vallitseva nykytilanne huomioiden!

Kallio on Suomen urbaanein ja tiiveimmin asuttu kaupunginosa. Kallio on samalla keskeinen osa Helsinkiä, missä korkea ja matala, siveys ja synti, työ ja vapaa-aika ovat kohdanneet, sekoittuneet ja kehittyneet eri aikoina ja eri tavoin. Kulttuurikävelyt Kalliossa esittelevät laaja-alaisesti alueen historiaa, arkkitehtuuria, merkkihenkilöitä, teollisuushistoriaa, puistoja, tragedioita, ravintolaelämää ja paljon muuta.

Oppaana toimii kaupunkiopas Juhani Styrman (Kallion kävelyfestivaali), joka on perehtynyt Kallion historiaan laaja-alaisesti.

Sanottua: ”Paras ja hauskin Kallio -opastus – ikinä!!!”

Turvallisuus tapahtumassa
HI huolehtii turvallisuudesta tapahtumassa: maksimiosallistujamäärä tapahtumassa on 30 hlöä, pidämme tarvittavat turvavälit ja kaikille osallistujille jaetaan kasvomaskit, jota jokainen käyttää oman harkinnan mukaan. Opas käyttää äänenvahvistinta, joka takaa äänen kuuluvuuden ja turvavälien pitämisen.

Lisätietoja
Kävely on jäsenille ja avecille maksuton. Ilmoittauduthan viimeistään 27.9. Ilmoittautuminen on sitova.
Lähtöpaikka: Paasipuisto, Paasivuorenkatu 2 (Nyrkkeilijät-patsas)

Huom! Säävaraus.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php