8
lokakuu

Kallio-kävely 2 – Sörnäisten teollisuuden perintöä Leipää ja konepajoja -reitillä

Paasipuisto, Paasivuorenkatu 2, Helsinki
Suvilahden Kattilahalli
Suvilahden Kattilahalli. Kuva: Kari Hakli (HKM)

Sörnäisten teollisuuskorttelit tulivat tunnetuksi ennen kaikkea osuusliikkeiden Elannon ja OTK:n tuotantolaitoksista. Elannon korttelin sydämen muodosti Euroopan suurin leipätehdas. Sörnäisten ranta-alueen teollisuudelle antoi leimansa myös metallipajateollisuus, merkittävin niistä oli Kone- ja Siltarakennus Oy (Wärtsilä, vuodesta 1938). Alueeseen liittyy myös olennaisesti vuonna 1909 valmistunut arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelema Suvilahden voimalaitos, joka on yksi suomalaisen teollisenrakentamisen keskeisimpiä monumentteja.

HI tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tutustua Kallion kaupunginosan historiaan kävelysarjan muodossa! Kallion kävelyfestivaalin kulttuurikävelyt ovat olleet uranuurtaja uudenlaisten opastettujen kaupunkikävelyiden järjestämisessä Suomessa. Tule rohkeasti mukaan, sillä kulttuuria kävellään turvallisuus ja vallitseva nykytilanne huomioiden!

Oppaana toimii kaupunkiopas Juhani Styrman (Kallion kävelyfestivaali), joka on perehtynyt Kallion historiaan laaja-alaisesti.

Sanottua: ”Paras ja hauskin Kallio -opastus – ikinä!!!”

Turvallisuus tapahtumassa
HI huolehtii turvallisuudesta tapahtumassa: maksimiosallistujamäärä tapahtumassa on 30 hlöä, pidämme tarvittavat turvavälit ja kaikille osallistujille jaetaan kasvomaskit, jota jokainen käyttää oman harkinnan mukaan. Opas käyttää äänenvahvistinta, joka takaa äänen kuuluvuuden ja turvavälien pitämisen.

Lisätietoja
Kävely on jäsenille ja avecille maksuton. Ilmoittauduthan viimeistään 4.10. Ilmoittautuminen on sitova.
Lähtöpaikka: Paasipuisto, Paasivuorenkatu 2 (Nyrkkeilijät-patsas)

Huom! Säävaraus.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php