20
toukokuu

HUOM! Uusi aika / Kävelykierros Helsingissä: Jugend hurmaa elokuvien Kruununhaassa

Liisankadun ja Mariankadun kulma, Mariankatu 23, Helsinki
Mariankatu Kruununhaassa. Kuva: Helsingin Insinöörit.

Jugend hurmaa elokuvien Kruununhaassa -kävelykierros on kunnianosoitus Suomen Filmiteollisuudelle ja Helsingin upeille jugend-rakennuksille. Aloitamme kierroksen oppaan johdolla Liisankadun ja Mariankadun kulmasta entisen Upseerikasarmin puolelta. Kierros päättyy Liisanpuistikkoon.

Helsingistä tuli Suomen pääkaupunki vuonna 1812 ja Kruununhaasta sen ensimmäinen kaupunginosa. Kruununhaan pohjoisosan talot olivat matalia puutaloja. Ne korvautuivat hiljalleen1800-luvun lopulla uuden aikakauden kivitaloilla, jotka kallioinen maasto pakotti sijoittamaan hauskoiksi katunäkymiksi. Kruununhaassa on sijainnut myös ”unelmatehdas” – Suomen FIlmiteollisuuden studiot, joten elokuvateema ja Kruununhaan filmauspaikat siivittävät tätäkin kierrosta.

Ilmoittaudu mukaan ke 19.5. mennessä ja tule kuulemaan Kruununhaan paikoitellen keskiaikaisesta katunäkymistä, näe monimuotoisia ikkunanpieliä, korkeita kivijalkoja, salaperäisiä torneja ja romanttisia parvekkeita.

Ryhmän koko

Ryhmässä on enintään 20 hlö, jotta voimme säilyttää turvaetäisyydet. Opas käyttää äänentoistolaitetta.

Muuta

• Olemme ulkona, joten muista hyvät kengät ja säänmukainen vaatetus.
• Kierros kestää n. 1,5 tuntia ja on pituudeltaan n. 1,5 km.
• Reitti ei ole esteetön.
• Koronatilanteen vuoksi edellytämme maskin käyttöä kierroksen aikana.

Kierros järjestetään säävarauksella.

Tilaisuuden järjestää Insinööriliitto IL ry yhteistyössä Helsingin Insinöörien ja TJS Opintokeskuksen kanssa. Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php