8
kesäkuu

HUOM! Uusi aika / Kävelykierros Hietaniemen hautausmaalla

Kokoontumispaikkana Hietaniemen hautausmaa (tarkempi lähtöpaikka sovitaan myöhemmin), Hietaniemen hautausmaa, Helsinki
Marsalkka Mannerheimin lepopaikka Hietaniemen hautausmaalla. Kuva: Helsingin Insinöörit.

Kohta 200 vuoden ajan on Hietaniemen hautausmaalle haudattu helsinkiläisiä – tavallisia kansalaisia, kuuluisuuksia, mahtimiehiä, kotiäitejä. Tarinoita hautausmaalle mahtuu tuhansia. Hietaniemen hautausmaa on kaunis alue meren rannalla ja sen muurien kätköistä löytyy mitä eriskummallisempia hautakiviä ja -muistomerkkejä.

Ilmoittaudu mukaan ma 7.6. mennessä ja tule katsomaan vanhan hautausmaan puistomaista kauneutta, upeita monumentteja, eriskummallisia hautoja ja upeita kiviä. Hautausmaan vanhalla puolella aistimme 1800-luvun tunnelmaa ja näemme mm. Tove Janssonin, Albert Edelfeltin ja Z. Topeliuksen lepopaikat. Jatkamme Taiteilijainmäen kautta kohti uutta puolta, matkalle sattuvat mm. Eino Leinon, Fazer-suvun, Sylvi Kekkosen ja Tommy Tabermannin lepopaikat. Kierroksen lopussa tutustumme 1930-luvulla avattuun hautausmaan uusimpaan osaan, sankarihautausmaahan. Opastus päättyy Hietaniemen uudelle kappelille (Hietaniemenkatu 20) valtiollisten hautojen luo.

Ryhmän koko

Ryhmässä on enintään 20 hlö, jotta voimme säilyttää turvaetäisyydet. Opas käyttää äänentoistolaitetta.

Muuta

• Olemme ulkona, joten muista hyvät kengät ja säänmukainen vaatetus.
• Kierros kestää n. 2 tuntia ja on pituudeltaan n. 1,5 km.
• Reitti ei ole esteetön.
• Koronatilanteen vuoksi edellytämme maskin käyttöä kierroksen aikana.

Tilaisuuden järjestää Insinööriliitto IL ry yhteistyössä Helsingin Insinöörien ja TJS Opintokeskuksen kanssa. Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittaudu

Tapahtuma on täynnä. Voit kuitenkin ilmoittautua jonotuslistalle.

Ilmoittaudutko ensimmäistä kertaa?

Täytä lomakkeen tiedot ja paina Ilmoittaudu-painiketta. Saat automaattisesti sähköpostiisi käyttäjätunnuksen. Pidä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi tallessa, voit kirjautua niillä seuraavalla kerralla helposti. Järjestelmä muistaa lomakkeelle täyttämäsi tiedot, jolloin sinun ei tarvitse täyttää lomaketta uudelleen, elleivät tietosi ole muuttuneet.

Lipun tyyppi Paikkoja
Heniklömäärä
css.php