8
kesäkuu

HUOM! Uusi aika / Kävelykierros Hietaniemen hautausmaalla

Kokoonnumme Hietaniemen vanhan kappelin luona, Mechelininkatu 2e, Helsinki
Marsalkka Mannerheimin lepopaikka Hietaniemen hautausmaalla. Kuva: Helsingin Insinöörit.

Kohta 200 vuoden ajan on Hietaniemen hautausmaalle haudattu helsinkiläisiä – tavallisia kansalaisia, kuuluisuuksia, mahtimiehiä, kotiäitejä. Tarinoita hautausmaalle mahtuu tuhansia. Hietaniemen hautausmaa on kaunis alue meren rannalla ja sen muurien kätköistä löytyy mitä eriskummallisempia hautakiviä ja -muistomerkkejä.

Ilmoittaudu mukaan ma 7.6. mennessä ja tule katsomaan vanhan hautausmaan puistomaista kauneutta, upeita monumentteja, eriskummallisia hautoja ja upeita kiviä. Hautausmaan vanhalla puolella aistimme 1800-luvun tunnelmaa ja näemme mm. Tove Janssonin, Albert Edelfeltin ja Z. Topeliuksen lepopaikat. Jatkamme Taiteilijainmäen kautta kohti uutta puolta, matkalle sattuvat mm. Eino Leinon, Fazer-suvun, Sylvi Kekkosen ja Tommy Tabermannin lepopaikat. Kierroksen lopussa tutustumme 1930-luvulla avattuun hautausmaan uusimpaan osaan, sankarihautausmaahan. Opastus päättyy Hietaniemen uudelle kappelille (Hietaniemenkatu 20) valtiollisten hautojen luo.

Ryhmän koko

Ryhmässä on enintään 20 hlö. Opas käyttää äänentoistolaitetta.

Muuta

• Olemme ulkona, joten muista hyvät kengät ja säänmukainen vaatetus.
• Kierros kestää n. 2 tuntia ja on pituudeltaan n. 1,5 km.
• Reitti ei ole esteetön.

Tilaisuuden järjestää Insinööriliitto IL ry yhteistyössä Helsingin Insinöörien ja TJS Opintokeskuksen kanssa. Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php