15
joulukuu

Makuasioita -näyttely ja tasting Hotelli- ja ravintolamuseossa

Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G 60, Helsinki
Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

Tule kanssamme Makuasioita -näyttelyyn kokemaan ruoka- ja juomakulttuuria kaikilla aisteilla! Opastettu kierros ja sen aikana pidettävä juoma- ja cocktailpalatasting kestää noin tunnin. Juomat nautitaan kierroksen aikana.

Näyttelyssä voi istahtaa retkipaikalle luontoon ja kokea olevansa metsästäjä-keräilijän jälkeläinen. Ravintolassa tuoksuvat ruokauutuudet, kouluruokailussa maistuu tasa-arvo ja kahvilassa hitunen arjen luksusta. Ruoka- ja juomakulttuuri ei koskaan ole pysyvää, vaan se muuttuu koko ajan. Siihen vaikuttavat niin yksilöt, yhteisöt, yhteiskunta kuin valtiokin. Ruokaan liittyvällä maulla myös osoitetaan yhteiskunnallista asemaa ja identiteettiä. Näyttelyssä herätellään pohtimaan, mitä ruoka- ja juomakulttuuri merkitsee meistä jokaiselle, ja miten me itse vaikutamme sen muotoutumiseen.

Näyttelyssä museoesineitä, vanhoja valokuvia, taidetta ja tekniikkaa sekä leikkiä on yhdistetty luovalla ja elämyksellisellä tavalla. Valokuvien aikatasoilla leikittelyllä vahvistetaan historian samaistuttavuutta. Aisteja herätellään kokonaisvaltaisesti: ruoka- ja juomakulttuuri maistuu, tuoksuu, tuntuu, näkyy ja kuuluu. Samalla näyttely houkuttelee miettimään asiaa omasta ja toisten näkökulmasta käsin sekä löytämään oman makuasian aiheeseen.

Hotelli- ja ravintolamuseo on ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingissä, Kaapelitehtaalla ja osa Kaapelimuseoiden kokonaisuutta. Museo viettää uudistuksen merkeissä 50-vuotisjuhlavuottaan. Makuasioita – näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin näyttely aukeaa 8.10.2021 ja on esillä toistaiseksi.

Ilmoittautuminen

Mukaan mahtuu 20 henkilöä (max 2 hlöä/varaus) ja hinta on 20€/henkilö.

Ilmoittaudu viimeistään 5.12.2021 alla olevan lomakkeen kautta.

Tervetuloa mukaan!


Tapahtuman järjestää Helsingin Insinöörit yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa. Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php