17
maaliskuu

Opastettu kierros Tekniikan museon I love 8-bit -näyttelyyn

Tekniikan museo, Viikintie 1, Helsinki
I Love 8-bit -näyttely tuo kotitietokoneiden varhaisvaiheet Tekniikan museoon

I love 8-bit on pienoisnäyttely ensimmäisistä kotitietokoneista ja peleistä, joita niillä pelattiin. Näyttely koostuu harrastajan keräämästä laite- ja pelikokonaisuudesta, joka edustaa 1970 ja -80 -lukujen suosituimpia tietokoneita. Näyttelyn noin kymmenestä toimintakuntoisesta tietokoneesta osa on yleisön pelattavissa. Pelattavilla laitteilla pääsee aitoon tunnelmaan, aina pelin hitaasta latautumisesta pelaamisen riemuun asti.

Näyttelyn pohjalla on Tuomo Ryynäsen harrastuksenaan keräämä ja käyttökuntoisena pitämä kokoelma 8bit-teknologian tietokoneita peleineen. Tuomon keräilyharrastus alkoi jo 1980-luvulla ja vähitellen kokoelma on kasvanut laitteiden ja pelien lisäksi myös oheismateriaaleilla, kuten ohjekirjoilla ja mainoksilla. Kokoelmasta on muodostunut myös näyttely, joka muistuttaa digikulttuurin ja tietokonepelaamisen alkuajoista.

Helsingin Insinöörit pääsevät tutustumaan näyttelyyn torstaina 17.3. klo 17.00. Opastuksen kesto on 1 h, mutta museo on auki klo 20.00 asti ja osallistujat ovat tervetulleita jäämään tutkimaan myös muita museon näyttelyitä opastuksen jälkeen.

Ilmoittautuminen

Mukaan mahtuu 20 henkilöä (max. 2 hlöä/varaus) ja näyttely on osallistujille maksuton. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 11.3.2022 klo 16 mennessä.

HI:n ja UIO:n jäsenten lisäksi ilmoittautua voivat jäsenet yhdistyksistä, joiden kanssa HI:llä on kumppanuussopimus. Tapahtuman järjestää Helsingin Insinöörit yhteistyössä Tekniikan museon ja TJS Opintokeskuksen kanssa.

Tervetuloa mukaan!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php