6
toukokuu

Tapaa kirjailija verkossa: Johanna Sinisalo

Johanna Sinisalo. Kuva: Jonne Räsänen / Otava 2020

Aloitamme kirjailijavierailusarjan, jossa pääsemme tutustumaan kirjailijoihin, joiden kanssa tapaamista jäsenemme ovat toivoneet. Toistaiseksi tapaamme verkossa, mutta syksymmällä toivottavasti myös kasvotusten.

Ilmoittaudu mukaan 6.5. klo 10 mennessä. Teams-linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille 6.5. klo 12 mennessä.

Ensimmäiseksi vieraaksemme olemme kutsuneet Johanna Sinisalon, tamperelaisen kirjailijan ja käsikirjoittajan, joka on julkaissut kahdeksan romaania aikuisille, yhden lapsille ja kaksi lyhytproosakokoelmaa. Hänen esikoisteoksensa Ennen päivänlaskua ei voi sai vuonna 2000 Finlandia-palkinnon.

Sinisalo yhdistää teoksissaan usein luonnontieteen fantasiaan, myyttien purkamiseen ja vaihtoehtohistorioihin, ja näiden työkalujen avulla hän pyrkii teksteillään kommentoimaan yhteiskuntaa, kuten esimerkiksi luonnon ja kulttuurin suhdetta sekä erilaisia mikro- ja makrotason valtarakennelmia. Hänen tapaansa tarkastella maailmaa on sanottu ”toisinnäkemiseksi”.

Sinisalon teoksia on käännetty parillekymmenelle kielelle ja ne ovat saaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja palkintoehdokkuuksia. Hän työskentelee myös televisio-, elokuva- ja sarjakuvakäsikirjoittajana sekä käsikirjoituskonsulttina.

Tapahtuman järjestää Insinööriliitto IL ry yhteistyössä Helsingin Insinöörien ja TJS Opintokeskuksen kanssa. Tervetuloa mukaan!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php