9
toukokuu

Webinaari: Arastelijasta yrittäjän identiteettiin – akateemisen yrittäjyyden koetinkivet

tyonhakuveturi-logo-comm-2Työnhakuveturin toiminta on tarkoitettu sinulle Uudellamaalla asuva korkeasti koulutettu, joka olet työtön tai jäämässä työttömäksi. Tavoitteena on tukea  korkeakoulutettujen työnhakuvalmiuksia ja edistää omatoimista työllistymistä tarjoamalla asiantuntijaluentoja ja työllistymistavoitteista ryhmätoimintaa.  Näiden toimintojen avulla TYÖNHAKUVETURI tukee jokaisen omatoimista työllistymisprosessia.

Webinaari: Arastelijasta yrittäjän identiteettiin – akateemisen yrittäjyyden koetinkivet

Entistä useampi korkeakoulutettu on miettinyt yrittäjyyttä työllistymismahdollisuutena. Uravaihtoehtona se on kuitenkin monille uusi, eikä akateemisia taitoja nähdä yhdistyvän yrittäjyyteen kovin helposti. Yrittäjäksi ryhtymiseen tarvitaan enemmän kuin vain hyvä liiketoimintaidea!

Yrittäjyyteen liittyvä osaaminen ja kyvyt koetaan usein vaatimattomaksi akateemisen yrittäjyyden alussa, vaikka yrittäjyys houkuttaisikin urapolkuna. Yrittäjyyden miettiminen haastaa käsitystä siitä, kuka on, millaista työtä haluaa tehdä ja mille ammatillinen identiteetti perustuu. Tämä voi johtaa siihen, että akateemisella taustalla oleva etenee yrittäjyyden tiellä arastellen, eikä uskalla markkinoida osaamistaan eikä siten saa kaikkea hyötyä irti liiketoiminnastaan. Tutkimusten mukaan kuitenkin yrittäjänä menestyminen on yhteydessä uskallukseen julkistaa yrittäjyysidentiteetti ja kertoa tuotteista tai palveluista rohkeasti yrittäjänä esimerkiksi asiakkaille.

Webinaarissa käsitellään yrittäjäksi siirtymistä akateemisella taustalla ja sen aiheuttamaa muutosta yksilön identiteetissä ja uuden identiteetin vähittäistä rakentumista. KTT, dosentti Ulla Hytti työskentelee tutkimusjohtajana Turun yliopiston yrittäjyyden yksikössä.

Ilmoittaudu 

css.php