Oskari Hyttinen

 

 

 

 

Puolue: Kokoomus
Ikä: 42
Asuinkunta: Espoo


Kolme keskeistä vaaliteemaa:

1. Hyvinvointi turvataan vakaalla taloudenpidolla

Nykyisen kaltainen hyvinvointi, kaikista huolehtiminen hyvin korkealla tasolla, vaatii paljon varoja ja käsiä tekemään tuota hyvää työtä. Varat tähän kaikkeen hyvään on varmistettava ennen, kuin niitä käytetään. Kuntatalous tarvitseekin siis erityisesti yrityksiä ja yrittäjiä mahdollistamaan työpaikkojen sekä verotulojen syntymistä. Meidän tulee tulevaisuudessa huolehtia entistäkin enemmän siitä, että yrityksillä on hyvät edellytykset toimia Espoossa.

2. Julkisen liikenteen toimivat yhteydet taattava kaikille

Julkinen liikenne ja mahdollisuus liikkua päivittäisten asioiden mukaisesti on lähtökohta toimivalle yhteisölle ja yhteiskunnalle – logistiikan pitää toimia, tasapuolisesti. Erityisesti haluan viedä keskustelun suuntaa vanhojen teknologioiden, linja-autot vs. raideliikenne, parista enemmän tulevaisuuden ratkaisuiden suuntaan. Mitä on huomenna? Digitalisaatio ja uudet liikkumisen ratkaisut tulevat olemaan ratkaisu tarpeenmukaiseen ja tasapuolisiin mahdollisuuksiin – ei se, että riidellään siitä kenen pihan edestä bussi kulkee.

3. Luonto- ja ympäristöasiat otettava kaikessa päätöksenteossa huomioon

Kaikki se mitä meillä on tänään, on vain lainassa omilta lapsiltamme ja heidän lapsiltaan. Meidän pitää kaikessa pätöksenteossa miettiä tarkkaan, millaisena sen haluamme heille jättää – parempana, kuin itse saimme, vai huonommassa kunnossa. Tämä tietysti tarkoittaa samaa harkintaa ja päätösten vaikutusarviontia, niin luonto- ja ympäristöasioissa, kuin taloudellisestikin.

Miten edistäisit etätyömahdollisuuksia kunnassasi?

Etätyömahdollisuudet ovat oman näkemykseni mukaan jo nyt Espoossa ylipäätään erinomaisella tasolla.

Kuitenkin kevään, kesän ja syksyn aikana olisi hienoa päästä itsekin enemmän ulos tekemään töitä. Käytännössä tämä tarkoittaisi esimerkiksi etätyöpisteiden perustamista puistoihin ja luontoon, niin että niissä saisi ladattua tietokonetta ja puhelinta tarvittaessa. Myös verkkoyhteys näissä pisteissä voisi olla tarjolla. Ainakin näin tarjottaisiin mahdollisuuksia erilaiseen ympäristöön ja kuka tietää, uusi ympäristö voisi tuoda uusia innovaatioitakin – niitä tarvitaan.

Minkä koet suurimpana esteenä kuntasi työttömyyden alentamiselle?

Espoossa tilastollinen työttömyys ja sen kausivaihtelu johtuu normaalina vuotena hyvin merkittävältä osalta oppilaitoksista valmistuvien henkilöiden vapautuessa työmarkkinoille. Siihen emme voi vaikuttaa. Siihen miten he ja niin monet mut espoolaiset työllistyvät, voimme. Espoossa työttömyyden alentamisen este on näkemykseni mukaan merkittäviltä osin se ettei työttömien henkilöiden osaaminen ja tarjolla olevien työpaikkojen odotukset kohtaa. Joko tarvitsemme siis lisää yrityksiä, jotka tarjoavat enemmän perinteistä tuottavaa työtä – tai sitten työttömien osaamista pitää saada kehitettyä olemassa olevien tehtävien tasalle.

css.php