Jäsenedut

Aktiivimallin mukaiset valmennukset

Insinööriliiton järjestämän laajan valmennustarjonnan avulla voit suorittaa aktiivimallin mukaisia, rekrytointia tukevia työnhaun valmennuksia. Liiton koulutuskalenterissa valmennukset on merkitty Kuuluu aktiivimalliin -leimalla.

Ammattikuntatunnukset

Mustalla tupsulla varustettu violetti samettilakki on jokaisen insinöörin päätunnus ensimmäisen opintovuoden vapusta alkaen. Insinöörisormusta pidetään vasemmassa keskisormessa. Sormuksiin kaiverretaan kantajan nimikirjaimet, lyhenne oppilaitoiksesta, valmistumisvuosi ja sarjanumero. Rintamerkkiä voit kantaa esim. takin kauluksessa.

Asiakaspalvelu

Voit ottaa yhteyttä Insinööriliiton asiakaspalveluun kaikissa työsuhde- ja jäsenyysasioissa sekä tarvitessasi ura- ja palkkaneuvontaa. Asiakaspalvelun kautta tavoitat liiton kaikki asiantuntijat.

AYT-kassa

Kaikille Suomessa vakituisesti asuville päätoimisille yrittäjille tarkoitettu itsenäinen työttömyyskassa. Päivärahan maksamisen lisäksi kassa kehittää yrittäjäturvaa ja tiedottaa yrittäjän työttömyysturvasta.

Danske Bankin asuntolaina

Asuntolainaa edullisemmin ilman toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Päivittäinen pankkiasiointi noin 50 % edullisemmin, lyhennysvapaat ilman kuluja ja joustava maksuohjelma.

eLakimies

Mikä on koeaikani pituus? Voiko määräaikaisen työsopimuksen irtisanoa? Mikä on ansiopäivärahan suuruus? Näihinkin kysymyksiin saat vastauksen Insinööriliiton jäsensivuilla sijaitsevan eLakimiehen kautta.

F-Secure tietoturvapaketti

Jäsenetu koskee F-Secure SAFE ja Freedome -tietoturvapalveluita. Alennuskoodi ja lisätiedot Member+ -jäsenetupalvelusta.

Holiday Club -kylpylähotellit

Majoitusetuja Suomen Holiday Club -kylpylähotelleihin, -loma-asuntoihin sekä Villas-huoneistoihin. Jäsenenä saat vähintään 15 % alennuksen päivän hinnoista, kun teet varauksen Holiday Clubin verkkokaupan kautta ja käytät Insinööriliiton omaa alennuskoodia.

Ilmapallokauppa

Jäsenet saavat 10 % alennuksen ilmapallotarvikkeiden ostoksista verkkokaupasta, yritysmyynnistä ja kivijalkamyymälästä. Hyödynnä etu verkkokaupassa Member+ jäsenetupalvelusta löytyvällä etukoodilla tai näyttämällä Insinööriliiton jäsenkorttia tehdessäsi ostoksia myymälässä.

Insinööri-lehti

Insinöörien ja tekniikan alan asiantuntijoiden sekä insinööriopiskelijoiden jäsenlehti. Lehti tarjoaa tietoa työelämästä, osaamisesta, edunvalvonnasta ja yhteiskunnasta. Lehdessä on jäseniä koskevia tutkimustuloksia ja tietoa liiton toiminnasta.

Kansainvälinen hostellikortti

Insinööriliiton jäsenkortti on myös kansainvälinen hostellikortti. Paljon etuja mm. majoitukseen, matkailukohteisiin, ravintoloihin ja ostoksiin.

Kauppakamari

Jäsenalennusta Helsingin seudun kauppakamarin koulutuksista, kirjoista ja verkkopalveluista. Valmennuskokonaisuuksiin ja matkaseminaareihin voit osallistua kauppakamarin jäsenetuhinnalla.

Korkeasti koulutettujen kassa KOKO

Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa on korkeasti koulutettujen tukena ja turvana.

Koulutus

Järjestämme jäsenille maksuttomia työelämään, työnhakuun ja urahallintaan liittyviä koulutuksia. Voit osallistua myös teemaseminaareihin, joiden aiheet valitaan eri insinöörialojen ajankohtaisten ilmiöiden ja jäsenten toiveiden perusteella.

Lumo-muuttolaatikkoetu

Saat Lumo-muuttolaatikot muuttaessasi Lumo-kotiin. Etu sisältää 40 muuttolaatikkoa viikoksi, arvo 100 €. Kampanja voimassa 31.10.2019 asti. Edun tarjoaa Lainalaatikko Oy. Tarkista kampanjakoodi etusivulta.

Member+ jäsenetupaketti

Palvelussa on tarjolla ajankohtaisia etuja akavalaisten ammattiliittojen jäsenille sekä heidän perheenjäsenilleen. Yhteisten akavalaisten jäsenetujen lisäksi palvelussa on Insinööriliiton osio, johon on koottu liiton omia jäsenetuja.

Mobiilipalvelut

ILRY Mobiili sovelluksessa saat älypuhelimeesi Insinööriliiton jäsenkortin, palvelut, vakuutustiedot sekä tulevat IL-tapahtumat ja koulutukset.

Mökit

Voit vuokrata hyvinvarusteltuja mökkejä eri puolelta Suomea jäsenetuhintaan, mm. Kopparö, Vierumäki, Ruka ja Koli.

Oikeusasiat

Eversheds Asianajotoimiston puhelinneuvontaa jäsenten yksityiselämän oikeusasioissa. Neuvoa voit kysyä esimerkiksi perinnöistä ja testamentista, avioehdosta, osituksesta ja lahjoista.

Pärnun huoneisto

VRI ry:n osakehuoneisto Virossa, Pärnussa. Huoneisto on HI:n jäsenten vuokrattavissa.

Rekryboosteri

Rekryboosterissa voit parantaa aktiivisessa pienryhmässä työnhakutaitojasi, saada lisäpontta työnhakuun, kirkastaa omaa osaamistasi ja uratoiveitasi sekä antaa ja saada vertaistukea.

Teboil-huoltamot

Alennusta Insinööriliiton jäsenkortilla 2 senttiä/litra bensiinistä ja dieselöljystä, 10 % alennusta voiteluaineista, 5 % autokemikaaleista, pesuista ja nestekaasusta täytön yhteydessä.

Texas Instruments -kämmenlaite

Texas Instruments TI-Nspire CX CAS -kämmenlaitteesta 30 € alennus Verkkokauppa.comista. Kämmenlaite ja PC/MAC-matematiikkaohjelma muodostavat tehokkaan kokonaisuuden opintojesi tueksi.

Tutkimukset ja tilastot

Työmarkkinatutkimus on vuosittain tehtävä kartoitus insinöörikunnan rakenteesta, palkkatasosta ja ansiokehityksestä. Keskeisinä teemoina ovat insinöörien työaika, ylityöt, matka-aika, tulospalkkaus sekä työsuhteen varmuus. Tutkimustietoa löydät myös insinöörien työttömyydestä ja opiskelijoiden työssäkäynnistä.

TYKY-toiminta

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry:n työkykyä ja terveyttä edistävää toimintaa työikäisille aikuisille ja heidän perheilleen.

Työelämähelppari

Koottua tietoa työelämään liittyvistä laeista, säännöistä, sopimuksista ja käsitteistä.

Työelämäoppaat

Työelämään liittyvät YTN-oppaat, mm. Työsuhdeopas, Yhteistoimintalakiopas ja Ulkomaantyön opas.

Työnhakuveturi

Työllistymistä tukevia asiantuntijaluentoja ja valmennuksia korkeasti koulutetuille työnhakijoille. Aiheina mm. osaamisen tekeminen näkyväksi, ansioluettelon hiominen, työpaikkahaastattelu, työnhaku sosiaalisessa mediassa, piilotyöpaikkojen hakeminen ja yrittäjyys.

Työsuhdeneuvonta

Työsuhdeneuvonnan asiantuntijoiden avulla varmistat työelämän kitkatilanteissa, mitkä ovat oikeutesi ja velvollisuutesi työntekijänä. Lisäksi saat neuvoja tavoista, joilla ongelmatilanteita kannattaa lähteä ratkomaan. Työsuhdeneuvonnassa sinua palvelevat asiamiehet, lakimiehet ja työsuhdeneuvojat.

UKKO.fi kevytyrittäjien laskutuspalvelu

UKKO.fi tarjoaa laskutuspalvelunsa liiton jäsenille 20 % alennuksella. Kevytyrittäjyys mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä.

Urapalvelut

Urapalvelut auttavat työnhakuun, oman uran suunnitteluun ja koulutusvaihtoehtojen pohdintoihin liittyvissä kysymyksissä. Työpaikkatorilla julkaistaan insinööreille ja tekniikan ammattilaisille suunnattuja avoimia työpaikkoja. Rekrystudiossa voit harjoitella videoiden tekoa ja valmistautua videohaastatteluun. Ura-asiantuntijat antavat myös henkilökohtaista ohjausta.

Vakuutukset

Jäsenyys sisältää kattavan If-vakuutuspaketin sekä työelämään että vapaa-ajalle. Saat myös alennusta muista, itse ottamistasi Ifin vakuutuksista. Jäsenenä saat myös Primus-henkivakuutusedut Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kalevasta.

Vastavalmistuneen Danske Bank

Arvoa saavutuksillesi -kokonaisuus sisältää mm. laajat päivittäispankkipalvelut ja Mastercard Platinum -kortin sekä Lounge-sisäänpääsyn yli 900 lentokentälle.

Vådötorp-huvila

Vådötorp on Helsingin Insinöörien kesäpaikka Vartiosaaressa. Voit vuokrata huvilasta yksittäisiä huoneita tai vaikka koko huvilan suuremmalle seurueelle. Huvila sopii myös työyhteisösi tiimipalavereihin, saunailtoihin ja virkistyspäiviin.. Käytössäsi ovat myös soutuvene, rantasauna ja grillikatos.

Yrittäjyys

Yritysfoorumi tukee sinua ideoiden kehittämisessä kannattavaksi liiketoiminnaksi. HI-Yrittäjien kautta saat tietoa ja mahdollisuuden luoda yhteyksiä eri vaikuttajiin ja toisiin yrittäjiin.

css.php