9
helmikuu

Futuristi Elina Hiltunen: Tulevaisuus, trendit ja työelämä

Kouluttaja: Elina Hiltunen
Kesto: 2,5 h

Koulutuksessa käydään läpi tulevaisuuden ennakoinnin keskeisiä käsitteitä, kuten megatrendejä, ja erilaisia trendejä, kuten kuluttajatrendejä ja teknologiatrendejä ja sitä, miten nämä eri trendit tulevat vaikuttamaan tulevaisuuden työelämään ja koulutustarpeisiin.

Koulutus sopii kaikille, joita kiinnostaa tulevaisuus ja työelämän ja koulutuksen kehityssuunnat. Aiemmin ilmoitetusta poiketen tilaisuus järjestetään vain etätilaisuutena.

Aihealueita koulutuksessa:

  • Miten tulevaisuuden ennustaminen ja ennakointi eroaa toisistaan?
  • Mitä megatrendejä voimme huomata ajassamme ja miten ne vaikuttavat tulevaisuuden työelämään?
  • Miten ihmisten käyttäytymisen muutokset (kuluttajatrendit) vaikuttavat työelämän tulevaisuuteen?
  • Miten teknologia muuttaa työelämäämme?
  • Mitä ovat heikot signaalit ja mitä ne voivat kertoa tulevaisuuden työelämästä?

Koulutus koostuu luennosta, jonka kesto on noin 1,5 tuntia. Lisäksi koulutuksessa tehdään harjoitustöitä, joissa konkreettisten ennakoinnin työkalujen kautta osallistujat pääsevät itse pohtimaan tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia liittyen työelämään ja koulutukseen.

Kouluttajana toimii DI, KTT, futuristi Elina Hiltunen. Elina Hiltunen on futuristi, kauppatieteiden tohtori (organisaatiot ja johtaminen) ja diplomi-insinööri (kemia: syventymisaineet polymeeriteknologia, teknillinen kemia, ympäristönsuojelu ja International Design Business Management, IDBM). Hänet on listattu maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon Forbesissa. Hänet on myös listattu maailman 25 johtavan naisfuturistin joukkoon.

Koulutus on vain Insinööriliiton jäsenille. Ilmoittautuminen päättyy 8.2.2022 klo 14:00.

Webinaariohjeet | Ilmoittaudu webinaariin

css.php