7
toukokuu

PERUTTU: Keväinen pyöräretki Helsingissä

Lähtöpaikka Satumaan Dynamo, Satumaanpolku 5, Helsinki
Tervetuloa keväiselle pyöräretkelle!

Tervetuloa keväiselle pyöräretkelle Satumaan Dynamon opastuksella! Retken reittiin ja aihepiiriin voit itse vaikuttaa äänestämällä alla olevista vaihtoehdoista itsellesi mieluisin vaihtoehto! Eniten ääniä saanut retki toteutetaan!

Kaikki retket räätälöidään noin 18–20 km mittaisiksi. Alkuperäiset retkikartat löytyvät jokaisen retkikuvaksen lopusta.

Kylmän sodan Itä-Helsinki

Kylmässä sodassa, joka kesti toisen maailmansodan lopusta Itä-Euroopan vapautumiseen 1980-luvun lopussa, kilpailivat kaksi suurvaltaa, Yhdysvallat ja Neuvostoliitto liittolaisineen ja kaksi aatesuuntaa, kapitalismi ja kommunismi. Kylmä sota ulottui monella tavalla Suomeen ja sen merkkejä löytyy edelleen Itä-Helsingistäkin. Retkellä vierailemme näissä kohteissa, joissa niitä esittelevät historioitsija Jani Marjanen ja historiasta valmistunut Dynamon puheenjohtaja Petteri Nisula.

Reittikartta löytyy tästä! Video retken tunnelmista: https://youtu.be/1HT5TGY0KxI

Itä-Helsingin kartanot

Itä-Helsinki muotoutui kartanotalouden alueeksi jo 1500-luvulla ja 1700-luvun puolivälissä alkanut Suomenlinnan rakennustyö voimisti kartanotaloutta entisestää. Monet alueen vanhimmista rakennuksista periytyvät tuolta ajalta. Retkellä tutustutaan Kulosaaren, Stansvikin, Jollaksen, Degerön, Herttoniemen ja Strömsin kartanoihin sekä Aino Acktén huvilaan, Willa Vuorioon ja, Villa Furuvikiin. Kohteita esittelevät historioitsija Jani Marjanen ja historiasta valmistunut Dynamon puheenjohtaja Petteri Nisula.

Retkikartta löytyy tästä! Video retken tunnelmista: https://youtu.be/K7_ZxvBcMhE

Itä-Helsingin graffitit

Mikä on itse asiassa on katutaiteessa kiinnostava teos: konventiot haastava maalaaminen itsessään, vai näkyvä kuva? Miten kaupunkitilan tyhjiöt täyttyvät? Saavatko purettavat rakennukset graffiteissa viimeisen, kenties ainoan kukoistuksensa, jolloin ne ylipäätään huomataan? Mitä symbolisia teoksia ja tapahtumia liittyy Helsingin graffitien historiaan 80-luvun varhaisesta kukoistuksesta ”Stop töhryille” -nollatoleranssiin ja uuteen hyväksyntään. Ketkä tuhoavat patriarkaatin? Nämä ja paljon muuta selviävä Satumaan Dynamon järjestämällä graffitiretkellä.

Reittikartta löytyy tästä! Video retkestä: https://youtu.be/9FlD_A2XKgs

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään ma 2.5.2022. Voit halutessasi ottaa mukaan myös seuralaisen! Äänestäthän samalla, mikä retkiteemoista sinulle on mieluisin!

HI:n ja UIO:n jäsenten lisäksi ilmoittautua voivat jäsenet yhdistyksistä, joiden kanssa HI:llä on kumppanuussopimus. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php