7
huhtikuu

Korkean teknologian seminaari: Hyvinvointi- ja terveysteknologioiden mahdollisuudet

Futuristi ja teknologia-asiantuntija Teemu Arina

Voiko tekniikalla ja insinööriajattelulla parantaa terveyttä? Miten terveyttä oikein mitataan ja miten se auttaa meitä jaksamaan? Elämä on täynnä muutoksia, joiden keskellä on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään omaa terveyttä ja jaksamista.

Hyppää siis mukaan seminaariin ja etsitään yhdessä vastauksia näihin kysymyksiin alan asiantuntijoiden johdolla.

Huipputeknologiaa käyttävä robottikirurgia

HUS:lle saapui viime syksynä uusi Da Vinci Xi -leikkausrobotti. Robotilla voidaan leikata potilaita, joille isot avoleikkaukset eivät tule kysymykseen. Robottiavusteisessa kirurgiassa pitkiä viiltoja ei tarvita, jolloin toipuminen on nopeampaa. Robotin käyttämällä kameratekniikalla saadaan näkyvyys paikkoihin, joihin normitekniikalla on vaikea nähdä.

Robotin teknologiaa ja vaikutuksia leikkaustekniikkaan avaa 7.4. seminaarissa HUS Sydän- ja keuhkokeskuksen ylilääkäri, Helsingin yliopiston sydän- ja rintaelinkirurgian dosentti Jari Räsänen, joka on robottiavusteisen kirurgian kehittäjä ja käyttänyt työssään leikkausrobottia 13 vuoden ajan.

Johtava teknologia terveyden ja hyvinvoinnin tukena

Firstbeat on terveys- ja hyvinvointiratkaisu, joka edistää jokaisen käyttäjän omaa hyvinvointia ja terveellisiä elintapoja sekä auttaa myös työnantajia tukemaan henkilöstön työkykyä. Palvelu nojaa yli kahden vuosikymmenen tieteelliseen tutkimus- ja kehitystyöhön, laajamittaiseen asiakaskokemukseen ja yli miljoonan analysoidun mittausvuorokauden tietokantaan.

Seminaarissa kuullaan lisää siitä, miten Firstbeatin avulla voidaan seurata omaa hyvinvointia ja oivaltaa erilaisia tapoja terveyden edistämiseen. Erityisesti kuluttajille suunnattu Firstbeat Life antaa käyttäjälleen EKG-pohjaiseen sykevälivaihtelun mittaukseen perustuvaa tietoa niin stressistä, palautumisesta, unesta kuin fyysisestä aktiivisuudestakin ja tukee näin tasapainoista, kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Firsbeatin asiantuntijana seminaarissa puhuu Tero Myllymäki (Head of Physiology Research).

Moderaattorina futuristi ja teknologia-asiantuntija Teemu Arina

Seminaarin key note -puhujana ja moderaattorina toimii Teemu Arina, tunnettu digitalisaation asiantuntija, teknologia-alan sarjayrittäjä, tietokirjailija ja biohakkeri. Hän on perehtynyt erityisesti digitaalisen liiketoiminnan, sosiaalisen median, ihmisen ja koneen välisen vuorovaikutuksen, verkko-oppimisen ja digitaalisen terveyden avainkysymyksiin.

Teemu on kirjoittanut yhdessä lääkäri Olli Sovijärven ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan kanssa Biohakkerin käsikirjan, jossa pureudutaan suorituskyvyn, hyvinvoinnin ja terveyden optimointiin hyödyntämällä tiedettä, teknologiaa ja syvällistä ymmärrystä ihmisen ravitsemuksesta. Kirja on eniten koskaan ennakkoon myynyt ja sitä kautta odotetuin tietokirja Suomessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan alla olevan linkin kautta viimeistään to 7.4. klo 14! Seminaari pidetään etätapahtumana, jonka linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille to 7.4. klo 14 jälkeen.

Tapahtuma on osallistujille maksuton ja siihen voivat ilmoittautua kaikki Insinööriliiton jäsenet. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.

Tervetuloa mukaan!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php