11
helmikuu

Korkean teknologian virtuaalipaneeli: Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto

Millaista ruokaa me syömme tulevaisuudessa? Mistä me ruokaa saamme ja riittääkö sitä kaikille? Miten rajalliset luonnonvarat riittävät tulevaisuudessa ruokkimaan kasvavan väestön? Voimmeko uudenlaisella ruoantuotannolla pelastaa maapallon?

Ilmoittaudu tapahtumaan

Voit ilmoittautua tapahtumaan ennakkoon alla olevalla lomakkeella, jolloin lähetämme sinulle muistutuksen ja tapahtumalinkin sähköpostiisi.

Voit myös liittyä suoraan lähetykseen 11.2. klo 17 tästä!  

Ruoantuotanto on nyt suuren murroksen kynnyksellä, ja Suomi on ollut elintarviketeknologian kehityksen etunojassa. Kesällä 2017 uutisoitiin, että Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Lappeenrannan Teknillisen yliopiston tutkimuksessa tuotettiin uudenlainen ihmisravinnoksi soveltuva proteiini sähkön ja hiilidioksidin avulla. Viime vuonna VTT sai eurooppalaisen innovaatiopalkinnon teknologiasta, jolla voidaan tuottaa kananmunan valkuaisproteiini ilman kanaa.

Näistä bioteknisistä ja muista täysin uudenlaisista tulevaisuuden ruuantuotannon tavoista, teknologioista, mahdollisuuksista ja haasteista keskustelevat VTT:n elintarvikeratkaisut-tutkimustiimin päällikkö Emilia Nordlund, Solar Foodsin toimitusjohtaja Pasi Vainikka, luomuviljelijä ja Silmusalaatin perustaja Samuli Laurikainen sekä Metropolian Puhtaat- ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymän johtaja Antti Tohka.

Paneelin moderaattorina toimii mediapersoona Riku Rantala, joka tunnetaan maailmanlaajuisesta ilmiöstä nimeltä Madventures. Alkujaan reppureissailuun keskittyvä televisio-ohjelma myytiin Suomesta 200 maahan ja laajeni radioon, tietokirjallisuuteen ja sosiaaliseen mediaan. Nyt Madventures-brändin alla on julkaistu Mad Cook -kulinaristisia seikkailukirjoja ja mm. Nelosen Mad Cook Show, ruokaan keskittynyt talk show, jonka vastaavana tuottajana Riku on.

Tilaisuuden järjestää Insinööriliitto IL ry yhteistyössä Helsingin Insinöörien ja TJS Opintokeskuksen kanssa. Tapahtuma on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php