27
elokuu

Matildan taika -kulttuuriretki Mathildedalin ruukkikylään

Mathildedalin ruukkikylä, Ruukinrannantie 6, Mathildedal
Mathildedalin idyllinen ruukkikylä. Kuva: Sara Hornig / Visit Mathildedal

Kutsumme sinut tutustumaan Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan! Kylä edustaa 1800-luvun ruukkia punamultataloineen, kartanomiljöineen ja vanhoine tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Retken aikana kurkistamme alueen ja koko Suomen teolliseen historiaan, sekä siihen liittyviin tarinoihin ja tapahtumapaikkoihin.

Ohjelma

 • klo 9 yhteiskuljetus Helsingistä, lähtö turistibussipysäkiltä Kiasman edestä, tarvittaessa välipysähdykset Espoossa
 • klo 11.30 lounas ravintola Mathildan Marinassa
 • klo 12.30 omaa aikaa alueella ja kylässä, omatoiminen tutustuminen Ruukkipäivän ohjelmaan
 • klo 14 Ruukkikierros
  Pienen kävelyretken aikana tutustumme ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan oppaan johdolla. Teemme lyhyen kurkistuksen Teijon alueen ruukkien historiaan ja tähän päivään, sekä vierailemme Teijon tehtaat vuosisatojen saatossa -historianäyttelyssä, jossa on esillä Teijon alueen ruukeissa valmistettuja koneita ja laitteita.
 • klo 15 Alpakkakierros
  Alpakkakierroksen aikana tutustumme alueella laiduntaviin alpakoihin ja niiden elämään. Saamme tietoa alpakoista ja niiden elintavoista, villasta ja alpakkatuotteista.
 • klo 15.30 vierailu Kaarnalaivassa
  Vierailemme myös Kaarnalaivan pajassa, jossa harjantekijä tekee työnäytöksen ja kertoo oman yritystarinansa.
 • klo 16 iltapäiväkahvit leivonnaisella nautimme café Mathildedalissa, joka sijaitsee 1860-luvulta peräisin olevassa koneistamo-rakennuksessa, meren äärellä.
 • klo 16.30 kotiinlähtö, perillä Helsingissä noin klo 18.30

Lämpimästi tervetulo joko yksin tai avecin kanssa!

Ilmoittautuminen ja hinta

Päiväretken hinta 30 euroa / henkilö sisältää meno-paluu-yhteiskuljetuksen, lounaan ja iltapäivätkahvit sekä ohjelman Mathildedalin ruukkikylässä. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään pe 12.8.2022. Ilmoitathan samalla mahdollisista ruoka-allergioistasi!

HI:n ja UIO:n jäsenten lisäksi ilmoittautua voivat jäsenet yhdistyksistä, joiden kanssa HI:llä on kumppanuussopimus. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.

Mathildedalin ruukkikylä

Mathildedalin Ruukkitehtaat on kulttuurihistoriallisesti arvokas 1800-luvun ruukkimiljöö. Ruukki erikoistui vuodesta 1852 raudan tuotantoon. 1900-luvulla siellä valmistettiin maatalouskoneita, koottiin moottoreita ja purettiin laivoja. Paikalla ovat aikanaan sadat ihmiset tehneet työtä. Tänä päivänä kokonaisuus toimii ympärivuotisena kulttuurimatkailukeskuksena ja se kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin säilytettäviin kohteisiin.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php