12
huhtikuu

Kaupunkikierros: Toivoa ja taikaa – ihmeellinen 1950-luku mullistaa elämän

Lähtöpaikka Maunulan S-marketin edessä, Pakilantie 8A, Helsinki
50-luvun Maunula. Kuva: Helsingin kaupunginmuseon Finna-kuvapankki.

Tunnetko sinä aikaa, jolloin joka korttelissa oli pankin paikalliskonttori, Armi Kuusela hurmasi maailmaa tai Mosset piikkinokkineen huristelivat kaduilla hevoskärryjen keralla?

Tällä kierroksella kävellään oppaan johdolla rauhallisesti puistomaisessa Maunulassa 1950-luvulla rakennettujen arkkitehti Viljo Revellin ja Hilding Ekelundin talojen lomassa ja muistellaan hyväntuulisesti aikaa, jolloin taloihin muuttivat ensimmäiset asukkaat. Tutustumme myös italialaisvaikutteiseen Sahamäen asuinalueeseen, joka on Docomomon modernin arkkitehtuurin suojelulistalla.

Kierros kestää n. 2 tuntia eikä se ole esteetön (sisältää rappusia). Kierroksen lähtöpaikka on Maunulan S-marketin edestä (Pakilantie 8A). Kierros päättyy samaan paikkaan.

Ilmoittautuminen

Kierrokselle mahtuu 20 henkilöä (max 2 hlöä/varaus). Ilmoittaudu mukaan viimeistään 12.4. klo 14. Tapahtuma on jäsenille ilmainen.

HI:n ja UIO:n jäsenten lisäksi ilmoittautua voivat jäsenet yhdistyksistä, joiden kanssa HI:llä on kumppanuussopimus. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa.


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php