9
huhtikuu

Vivusta voimaa -etätyöpaja koko perheelle

Tekniikan museon Vivusta voimaa -etätyöpaja koko perheelle

Järjestämme vuonna 2022 yhdessä Tekniikan museon kanssa koko perheen etätyöpajasarjan, jossa hauskan yhdessä tekemisen myötä harjoitellaan tieteellistä ajattelua, päättelyä ja havainnointia.

Tässä etätyöpajassa tutustutaan vipuihin sekä opitaan huomaamaan arjen mekaniikkaa ympäristössä. Työpajan aikana tehdään yhdessä vipurakennetta hyödyntävä eläinhahmo.

Vipu on yksinkertainen, mekaaninen kone, jota käytetään kun halutaan saada käyttöön enemmän voimaa. Vipua hyödynnetään vaikkapa soudettaessa, lyötäessä palloa mailalla tai avattaessa ovenkahvaa. Vipu voi siis piileskellä monenmoisissa laitteissa! Työpajassa havannoidaankin omaa arkiympäristöä ja harjoitellaan tieteellistä ajattelua ja päättelyä.

Työpaja on suunniteltu yhdessä aikuisten ja lasten kanssa toteutettavaksi. Suosittelemme etätyöpajaa 6-10-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisten kanssa.

Tarvikelista

  • vahvaa pahvia / kennomuovia (tai muuta kestävää, mutta leikattavaa materiaalia)
  • haaraniittejä
  • kartonkia, paperia
  • tussit
  • sakset
  • liimaa
  • koristeluun esimerkiksi puuhelmiä, tilkkuja, lankaa tai kierrätysmateriaaleja

Teimme viime työpajan palautteiden ja keskustelujen pohjalta myös huomattavasti perusteellisemman ja vaihtoehtoja sisältävän tarvikelistan, joka löytyy tästä: Lisäohjeita Vivusta voimaa -etätyöpajaan. Jos et ehdi tutustua tähän perusteellisempaan listaan, älä huoli – alkuperäisellä, yllä olevalla listalla paja onnistuu myös hyvin!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään pe 8.4.2022 klo 16. Kaikille ilmoittautuneille toimitetaan lista tarvikkeista, jotka työpajaosallistumiseen tarvitaan. Kaikki tarvikkeet ovat helposti löydettävissä kodin kaapeista tai päivittäistavarakaupasta. Tapahtuma toteutetaan Teams-alustalla.

HI:n ja UIO:n jäsenten lisäksi ilmoittautua voivat jäsenet yhdistyksistä, joiden kanssa HI:llä on kumppanuussopimus. Tapahtuman järjestää Helsingin Insinöörit yhteistyössä Tekniikan museon ja TJS Opintokeskuksen kanssa.

Tervetuloa mukaan!


Ilmoittautumalla tapahtumaan hyväksyn Helsingin Insinöörien tietosuojaselosteen ja tietojeni tallentamisen HI:n rekisteriin.

Ilmoittautuminen on suljettu.

css.php