Yhdistys

Helsingin Insinöörit HI ry on Uudenmaan maakunnan alueella asuvien insinöörien ja rakennusarkkitehtien yhteinen järjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 1919.

Vaikutamme Insinööriliitto-yhteisössä – yhdessä Insinööriliiton muiden jäsenjärjestöjen kanssa – insinöörien työelämään, koulutukseen ja ammattikunnan asemaan. Lisäämme ammattikunnan yhtenäisyyttä, näkyvyyttä ja arvostusta. Kehitämme insinöörikoulutusta yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.

Jäseniä yhdistyksessämme on noin 12 000. Koulutuksensa jäsenet ovat saaneet teknillisissä oppilaitoksissa tai ammattikorkeakouluissa. Työelämässä jäsenet toimivat palkansaajina, ammatinharjoittajina ja yrittäjinä. Suurin osa jäsenistä luetaan työtehtäviensä perusteella ylempiin toimihenkilöihin.

HI:n toiminnasta vastaa luottamustoiminen hallitus puheenjohtajan johdolla. Henkilökuntaan kuuluu kolme kokopäiväistä toimihenkilöä.

css.php