Akava tarvitsee vahvan puheenjohtajan

Akava, Sture Fjäder, kuva Liisa Takala

Elämme Suomen vakavinta kriisiä sitten talvi- ja jatkosodan – edes 90-luvun lama tai vuoden 2008 finanssikriisi eivät olleet yhtä valtavia. Tämän näkee jo lomautettujen määrässä, joka on viisinkertainen verrattuna aiempiin kriiseihin.

Helsingin Insinöörit HI ry on Insinööriliiton suurin, yli 12 000 jäsenen aluejärjestö. Korona on iskenyt jäsenistöömme merkittävällä voimalla. Meille on merkityksellistä, että tästä kriisistä noustaan ja selvitään mahdollisimman hyvin. Aika vaatii kokemusta omaavaa johtajuutta. Tämän vuoksi on välttämätöntä, että järjestöämme koskevissa päätöksissä vaikuttaa henkilö, joka omaa parhaat mahdolliset edellytykset haastavaan tehtävään.

Akavalle valitaan uusi puheenjohtaja elokuussa
Akava on työmarkkinakeskusjärjestö, jonka tehtäviin liittyy neuvottelutoiminta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Helsingin Insinöörien mielestä Sture Fjäder on paras henkilö tähän tehtävään.

– Akava tarvitsee nyt vahvan puheenjohtajan, joka elää ajassa ja voi menestyksekkäästi hoitaa Akavan puheenjohtajan vaativaa tehtävää, toteaa HI:n puheenjohtaja Lasse Laurikainen.

Fjäderillä on vuosikymmenien kokemus johtajuudesta. Hän on toiminut  YTN:n puheenjohtajana ja istunut työehtosopimusneuvottelupöydissä. Hänen aikanaan on muun muassa rakennettu YTN:n lakkorahasto. Fjäder on perustanut myös lukuisia yritysyhdistyksiä eri toimialoille. Julkisella sektorilla Fjäder on istunut JUKOn päättävissä elimissä ja toiminut valtiosektorilla kummiasiamiehenä. Hänellä on laajat yhteiskuntasuhteet Suomen kaikkiin poliittisiin puolueisiin, valtion virkamiehiin ja mediaan. Fjäderin puheenjohtajuuden aikana Akavan polittinen vaikuttavuus ja medianäkyvyys ovat nousseet merkittävästi. Helsingin Insinöörit tukee Sture Fjäderin uudelleenvalintaa.

css.php