COVID-19 kehittyy, niin mekin

Olemme olleet yhteiskunnassamme sosiaalisesti eristyksissä jo kuukauden päivät. Siinä ajassa on jokaisen mielessä varmasti tapahtunut paljon. Elämme hetkiä, jolloin on aikaa tarkastella omia toimintamallejamme sekä arvojamme. Olen itsekin pysähtynyt perusasioiden äärelle. Eristysleirini mökillä on antanut uutta perspektiiviä yhteiskunnan toiminnoille.

Päiväni alkavat luonnon rytmissä. Aurinko nousee ja metso lähtee soitimelle. Kahvi tulille ja tietsikka käyntiin. Ruokatarpeeni tilaan etäyhteyksillä kauppaan valmiiksi pakattuna, ja jos hakureissu onnistuu nappiin, en tapaa ketään koko reissulla. Tätäkin kirjoitan itsekseni pirtin pöydän ääressä, niin kuin muitakin lukuisia viestejäni.

Olen huomioinut, että muiden joustavuuden vuoksi oma arkeni jatkaa rullaamista. On ollut hienoa havaita lukuisten yritysten muuntaneen toimintaansa turvatakseen asiakkailleen palvelut, sekä työntekijöilleen työpaikan ja palkanmaksun. Hatunnoston arvoinen suoritus.

Ajattelen, että muutos on mahdollisuus. Olen uteliaana odottanut sellaisia uutisia, joissa poikkeusoloista on syntynyt uutta liiketoimintaa. Vielä niitä ei ole tänne metsäperälle saapunut, joten haastan kaikki jäsenemme paljastamaan mitä ympärillä tapahtuu. Anna meille ilmi sellaiset toimijat, jotka ovat rohkeasti uudistaneet toimintaansa ja innovoineet ihan uutta!

Me Helsingin Insinöörit haluamme esitellä ylpeydellä uusia ratkaisuja. Lähetä havaintosi osoitteeseen toimisto@helins.fi, ja me lupaamme kertoa näistä innovaatioista mahdollisimman laajalle joukolle.

Pidetään ajatus positiivisen puolella,

Lasse Laurikainen
Puheenjohtaja

css.php