Harjoitus tekee mestarin 

Työharjoittelu on olennainen osa insinöörin opintoja. Menestys insinöörin ammatissa vaatii vankan ammattitaidon, jossa harjoittelulla ja toistoilla on iso merkitys. Ammattiosaamisen kannalta kaikki toimialueen keskeiset menetelmät ja tavat tulee sisäistää ja rutinoida. Tähän pyritään jo opintojen aikana, jolloin suoritetaan yleisharjoittelu sekä erikoistumisharjoittelujaksot. Tulevaisuuden osaajien kannalta on tärkeää, että elinkeinoelämän yrityksistä löytyy riittävästi harjoittelupaikkoja. Monissa insinöörin työpaikoissa suunnitellaan kovasti tulevaa kesää. Osallistu sinäkin näihin talkoisiin ja ilmoita meille, mikäli tiedät avoimesta harjoittelu- tai kesätyöpaikasta. Viemme tiedot näistä  Duuniporttiin, joka on Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO:n ylläpitämä alusta kysynnän ja tarjonnan kohtaamiseksi. 

Eilen vietimme kansainvälistä naistenpäivää. Neljä päivää aikaisemmin 4.3. juhlistimme Maailman insinööripäivää, jonka tarkoituksena on korostaa insinöörien roolia kestävän kehityksen tekijöinä. Naisten osuus insinööreistä on meillä Suomessa vain 15%.  

Meidän tulee pysähtyä miettimään, mitä voimme asialle tehdä. Meidän tulee saada jatkossa yhä enemmän tyttöjä kiinnostumaan luonnontieteistä ja saada opiskelemaan teknologiaa. Vain kasvattamalla naisten lukumäärää alalla voimme päästä tasapainoon tulevaisuudessa. Nyt tämä meille rakas ammatti on voimakkaasti polarisoitunut, eikä se ole meidän etumme. 

Kunnallisvaalit siirretään kesäkuuhun, joten seurattavaa riittää. 

Lasse Laurikainen
Puheenjohtaja

css.php