Jäsenet suunnittelevat jäsenille tapahtumia – Näin toimii Laari

Helsingin insinöörien jäseniä rannalla
Henna Reponen ja "Insinöörit maailmankartalle!"-kyltti

Haastattelussa Laarin vetäjä Henna Reponen

Helsingin Insinöörien Laari, eli tapahtumatyöryhmä, koordinoi yhdistyksen tapahtumatuotantoa.  Maaliskuussa 2020, juuri ennen koronaa, Laarin vetäjäksi valittiin Henna Reponen. Ja sitten iski korona. Nyt Henna kertoo tapahtumatuotannon kuulumiset.

– Tällä hetkellä näyttää, että loppukesään tai syksyyn menee, ennen kuin jäsentapahtumia voidaan toteuttaa, kertoo tuore laarinvetäjä Henna Reponen. Hän itse on ollut aktiivinen Helsingin Insinöörien tapahtumiin osallistuja ja yhdessä muun työryhmän kanssa he olivat jo ehtineet suunnitella mukavia tapahtumia tälle vuodelle, mutta sitten korona muutti suunnitelmia radikaalisti. 

– Terveys edellä on tietysti ainut oikea ratkaisu ja HI teki mielestäni rivakasti oikean linjauksen peruuttaessaan kaikki suunnitteilla olevat tapahtumat, kunnes live-tapahtumat ovat taas turvallisia. 

Juoksijoita ja Helsingin insinöörien kannustuspiste

Helsinki City Running Dayssa 2019 insinööreillä oli oma tulossarjansa ja kannustuspisteensä.

– Keväällä live-tapahtumia ei voitu järjestää, mutta onneksi Insinööriliitolla on huima valikoima koulutuksia webinaareina ja niiden tallenteita jäsenille. Itse olen yrittänyt hyödyntää näitä palveluita mm. LinkedIn-profiiliani kehittäessä.

Koronakevään Henna on panostanut hyvinvointiin ja sitä kautta saanut lisäenergiaa sekä harrastetoimintaan että työhön. Uusi rooli laarinvetäjänä jännittää, mutta hän korostaa olevansa avoin oppimaan ja toivoo, että paljon toiveita ja keskustelua Laarin toiminnasta ja Helsingin Insinöörien tapahtumista syntyisi.

HI:n Vådötorp-huvila

HI:n jäsenet voivat varata Vådötorp-huvilasta yksittäisiä huoneita tai koko huvilan.

Loppuvuoden tapahtumia ei ole peruttu 

Vådötorpin vuokraus aloitetaan 1.6. ja syksyllä on suunnitteilla seminaareja teemoilla ilmastonmuutos, onnellisuus ja etätyö. Marraskuussa luvassa on hauskat koko perheen pikkujoulut.

Loppuvuoden tapahtumien suhteen Henna on toiveikas, ja hänelle on syntynyt paljon ideoita, joita hän jo haluaisi päästä työstämään tapahtumatyöryhmän kanssa. 

– Meillä on hyvä runko vuosikellossa loppuvuoteen ja paljon ideoita ensi vuoteenkin, mutta lisää ideoita mahtuu aina mukaan! Ideoimalla jokainen jäsen voi vaikuttaa toimintaan.

Helsingin insinöörejä vierailemassa Ylellä

HI:n jäsenet pääsivät tutustumaan Ylen studiotiloihin maaliskuussa 2019.

Yhteisöllisyyttä ja tukea vapaa-aikaan

Henna kannustaa jäseniä tulemaan rohkeasti mukaan tapahtumiin. Erityisesti uusille jäsenille, vastavalmistuneille tai paikkakunnalle juuri muuttaneille tapahtumat ovat helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Hän itse on muuttanut töiden perässä Turusta pääkaupunkiseudulle vuonna 2017 ja tapahtumiin osallistuminen auttoi kotiutumaan uuteen kaupunkiin ja saamaan uusia ystäviä. 

– Niin kauan kun olin opiskelija, tuntui, että kuulun johonkin yhteisöön. Mutta sitten kun koulu loppui ja olin vain työelämässä, niin ei ollut samalla tavalla enää yhteisön tukea. HI tuo yhteisöllisyyllisyyttä ja tukea vapaa-aikaan. 

– Parasta Helsingin Insinöörien toiminnassa on minusta ollut erilaisten jäsenryhmien tarpeiden ja toiveiden huomioiminen sekä palveluiden kohdentaminen eri jäsenryhmille. Pidän myös siitä kulttuurista, että Helsingin Insinöörit ottavat paljon ideoita vastaan ja näin madalletaan kynnystä osallistua toimintaan ja tapahtumiin. 

Helsingin insinöörejä Heurakassa

Heurekan perhetapahtumaan 15.6.2019 ilmoittautui maksimäärä osallistujia eli noin 2 000.

Jäsenten näköistä toimintaa

Laarin perusidea on tapahtumia jäseniltä jäsenille -ajattelumalli. Laari varmistaa, että tapahtumat ovat monipuolisia, houkuttelevia ja tarjoavat elämyksiä, kokemuksia ja lisäarvoa jokaiselle jäsenellemme. Jokainen jäsen on yhtä arvokas ja tärkeä osa yhteisöä. 

– Haluan, että Laari on avoin yhteisö, joka koordinoi tapahtumatuotantoa niin, että kaikki jäsenet tulee huomioiduiksi. Siksi on tärkeää, että Laariin voi tulla mukaan kuka vain, jos tuntee paloa tapahtumatuotannon kehittämiseen. Minulle voi halukkaat ilmoittautua! 

Laari koostuu Helsingin Insinöörien jäsenistä, hallituksen jäsenistä ja toimiston väestä. Laari kokoontuu noin 1-1,5kk välein. Laarissa suunnitellaan ja ideoidaan tapahtumia sekä perustetaan tapahtumien järjestäjäryhmiä. Laariin voi tulla mukaan jokainen kiinnostunut ja tekemään pääsee oman kiinnostuksen mukaan. Ideoimaan mukaan lähteminen ei velvoita mitään, vaan tärkeää on saada erilaisia ideoita suunnitteluun ja sen jälkeen toteutukseen. 

Helsingin insinöörien jäseniä Nokia 5G-tapahtumassa

HI 100v juhlaseminaari Nokian showroomissa Espoossa 14.2.2019 keräsi yleisöön yli 160 insinööriä.

Tapahtumat ovat tärkeitä, sillä ne luovat ja vahvistavat yhteisöä. Hennan mielestä ilman tapahtumia yhteisön vahvuus saattaa alkaa surkastumaan ja heikkenemään. 

– Yhdessä olemme vahvempia ja yhteisön yksi kulmakivi on tapahtumat, jotka tuovat lisäarvoa ja elämyksiä jäsenistöllemme. Mä tykkään monimuotoisuudesta ja mielestäni yhteisö on sitä vahvempi, mitä paremmin olemme kaikki edustettuina ja otettuna mukaan osana yhteisöä. 

Jokainen jäsen on lämpimästi tervetullut mukaan osallistumaan tapahtumiin tai ideoimaan ja suunnittelemaan niitä.  

Teksti: Liisa Koivisto


Henna ReponenKuka? 

Henna Reponen, rakennustekniikan insinööri. 

  • Toimii hankintainsinöörinä YIT Suomi Oy:llä toimitilat korjausrakentamisen puolella.
  • Työskennellyt korjausrakentamisen parissa pääkaupunkiseudulla v. 2017 lähtien. 
  • Turussa toimi aktiivina Turun Insinööriopiskelijoissa ja Insinööriopiskelijaliitossa sekä Insinööriliiton jäsenjärjestön LOUSIn nuorena aktiivina.

Verkostoidu Hennan kanssa LinkedInissä 

css.php