Koronalomautukset alkoivat kunnolla näkyä KOKOssa huhtikuun alusta

Koronavirustilanne ei vielä maaliskuussa näkynyt selvästi KOKO-kassaan saapuneiden hakemusten määrissä. Maaliskuussa kassasta haki päivärahaa ensimmäistä kertaa tai pidemmän tauon jälkeen 809 jäsentä, mikä on 8,6 % enemmän kuin helmikuussa.

Huhtikuun alusta ensihakemusmäärät alkoivat selvästi nousta. Kassaan oli 21.4. mennessä saapunut 4 360 ensihakemusta, mikä on 12-kertainen määrä viime vuoden huhtikuuhun verrattuna. Huhtikuun ensihakemuksista 81 % liittyy lomautuksiin. Jatkohakemusten määrään koronatilanne ei ole vielä vaikuttanut niin voimakkaasti. Jatkohakemuksia on saapunut huhtikuun aikana noin 13 % enemmän kuin vuonna 2019.

Käsittelyaika on pysynyt kassassa hyvänä. Ensihakemuksissa on tällä hetkellä reilun viikon käsittelyynottoaika, ja jatkohakemukset käsitellään vajaassa viikossa. Ensihakemusten voimakkaan kasvun vuoksi käsittelyaika tulee kuitenkin pitenemään tulevien viikkojen aikana.

Tilastotiedot koko huhtikuulta tulevat seuraavan uutiskirjeen mukana. Alla olevista linkeistä pääset katsomaan maaliskuun tilastotietoja.

tilastokooste-3_2020    

tilannekatsaus-03-2020

Uutinen on poimittu KOKO-kassan uutiskirjeestä 24.4.2020

css.php