Pääsin tekemään unelmatyötä!

Tänään haastattelussa HI:n uusi markkinointivastaava Ekaterina Nikitina. Kate kertoo matkastaan unelmatyötä kohti.

– Miten päädyit tekemään sitä työtä mitä teet – markkinointia ja viestintää?

Rakastuin markkinointiin vielä fuksina, kun opiskelin matkailua Lapin ammattikorkeakoulussa. Opettajat ovat osanneet inspiroida aiheesta niin, että teoriankin lukeminen on ollut hauskaa, puhumattakaan tapahtumien järjestämisestä ja esimerkiksi projektien tekemisestä oikeille yrityksille.

Opiskeluaikana olen ottanut alaan liittyvät harjoittelupaikat vastaan sekä avustanut työpaikoillani digitaalisen markkinoinnin kanssa. Olen esimerkiksi suorittanut harjoittelujaksoni Thaimaan Phuketissa, jossa työskentelin suomalaisen sukellusfirman markkinointitiimissä. Vastaukseni kutsuihin pieniin ja suuriin seikkailuihin on siis aina ”kyllä!” (nauraa).

Olen aiemmin työskentelyt pääosin matkailun parissa ja uusi tehtävä Helsingin Insinööreillä tuntuu erittäin mielenkiintoiselta ja sopivan haasteelliselta.

– Milloin sinä tulit Suomeen? Miten olet oppinut suomen kieltä?

Tulin Suomeen vuonna 2011, ensin vaihto-oppilaaksi Lapin yliopistoon, jonka jälkeen pääsin tutkinto-opiskelijaksi Lapin ammattikorkeakouluun. Minulla oli tuolloin kaksi haavetta: oppia suomen kieltä ja ostaa kalliin, mutta törkeän kauniin mekon Marimekosta. Tein itseni kanssa sopimuksen: ostan mekon vasta sitten, kun osaan tilata subia (Subway:n voileipä) ihan kokonaan suomeksi. Nyt osaan tilata jopa gluteenittomana, mutta mekko jäi jostain syystä ostamatta. Ehkä joku päivä vielä.

Minulla kävi hyvä tuuri koulu- ja työkavereiden sekä opettajien kanssa. Lähes kaikki ystäväni ovat kärsivällisesti puhuneet minulle suomea, vaikka englannilla olisi ollut helpompaa kommunikoida. Suomen kielen opettajani ovat saaneet minut innostumaan paitsi kielestä ja sen logiikasta, myös suomalaisesta kulttuurista ja tavoista.

– Mistä nautit eniten työssäsi, mitkä asiat siinä saa sinut innostumaan?

Taiteen ja muotoilun intoilijana innostun prosessin luovuudesta eniten. Kuinka voi välittää lukijalle tai katsojalle viestin selkeästi, ytimekkäästi ja samalla lumoavalla tavalla? Markkinointiviestintää voi oppia kirjoista ja seuraamalla trendejä, mutta myös itse kokeilemalla. Pienen riskin ottaminen on siis sallittua!

Markkinoinnissa viehättää myös sen monipuolisuus. Tykkään myös kiireen paineesta esimerkiksi tapahtumissa, mitä markkinoin, ja on aina mukava tutustua ihmisiin, keitä pääsen haastattelemaan.

Teknologian käyttö tuo kivan lisän tähän työhön. Työni ansiosta olen ajan tasalla erilaisista laitteista ja ohjelmista ja opin jatkuvasti uutta.

– Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ”insinööri”?

Rakas mummoni on insinööri, joten hän ja hänen tarinansa tulevat mieleen ensimmäisenä. Muistan, että kun olin pieni, pääsin mummon mukaan hänen työpaikalleen. Ihastelin teknisiä piirustuksia vesihuoltoverkoista ja suodattimista.

Mummo on usein kertonut työ- ja opintomatkoista sekä uransa rakentamisen askeleista. Näitä tarinoita on ollut kivaa kuunnella. Vaikka mummoni on kohta jo 81-vuotias, hänellä on erinomainen muisti, hän on perillä uusista teknologioista, ja hänellä on toivottavasti vielä monia tarinoita kertomatta. Hän käy edelleen töissä noin kerran viikossa.

Mielikuvani insinööristä on siis: korkeasti koulutettu ja monipuolisesti maailmasta kiinnostunut ihminen, joka katsoo aina tulevaan; hän on asiantuntija omassa työssään, mutta löytää aikaa perheelleen, harrastuksilleen ja itselleen.

Mitä odotat uudelta tehtävältäsi?

Kasvua. Odotan, että kasvan itse ja autan HI:tä olemaan paitsi huipputason edunvalvoja jäsenilleen, myös ihana työpaikka työntekijöilleen.

Haasteita. Uusi työympäristö tarjoaa sopivasti haasteita uuden tiedon ja työskentelytapojen muodossa. HI antaa mahdollisuuden työskennellä ystävällisessä tiimissä ammattilaisten ihmisten kanssa. Täällä kuunnellaan, autetaan ja otetaan ideoita vastaan.

Iloa. Odotan, että pääsen toteuttamaan unelmaani: tehdä luovaa ja hyödyllistä työtä parhaassa tiimissä ja parhaita ihmisiä varten.

Teksti: Grete Ahtola ja Ekaterina Nikitina


Kateen saa yhteyttä viestintään liittyvissä asioissa sähköpostitse: viestinta(at)helins(dot)fi.

css.php