Terveiset Torpalta!

Poikkeusoloista huolimatta huoltoryhmä on ahertanut huvilalla koko kevään ajan. Koska jäätä ei ollut, vene saatiin laskettua vesille jo aikaisin keväällä. Jotain hyötyä lauhasta talvesta.

Kevättyöt aloitettiin saunaremontilla. Saunan ulkolaudoitusta korjattiin ja koko saunarakennus maalattiin ulkoa. Saunasta uusittiin myös lauteet. Nyt kelpaa kylpeä!

Torpan kevätsiivous tehtiin perinteiseen tyyliin. Myös pihaa siistittiin karsimalla huolella rehottavaa kasvillisuutta. Rantaan kertyikin yli miehen korkuinen kokko, jota ei ikävä kyllä saatu poltettua juhannuksena metsäpalovaroituksen vuoksi.

Uutta huvilalla on pihalle hankittu leikkimökki. Se on tarkoitettu huvilan pienempien vuokralaisten käyttöön. Mökkiä ehostetaan vielä, mutta huoltoryhmä uskoo leikkimökin olevan leikkikunnossa kesäkuun loppupuolella.

 

Grillipaikalle on tuotu myös kaasugrilli entisten puugrillien lisäksi. Kaasugrilli tulisi puhdistaa käytön lopuksi kuumentamalla ja ritilät/parila rasvaamalla. Samoin pitäisi muistaa kytkeä kaasu pois päältä grillauksen jälkeen.

Torpalle, grilleille ja saunalle on laitettu THL:n ohjeet käsienpesusta ja yskimisestä. Myös käsidesiä on varattu samoille paikoille. Torpan siivousohjeita on päivitetty ja lisäohjeet löytyvät huoneista sekä keittiöstä. Jokaiselta kävijältä toivotaan huolellisuutta poikkeusoloissa.

Vaikka paljon on tehty, on asioita vielä tekemättä. Seuraavana tavoitteena on järjestää puutalkoot. Huoltoryhmä toivookin puutalkoisiin lisää innokkaita osallistujia nauttimaan meri-ilmasta ja talkooeväistä! Voit ilmoittautua talkoisiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen huvila@helins.fi.

Tulisitko mukaan huvilan huoltoryhmään?
Huvilan vapaaehtoisuuteen perustuvaan huoltoryhmään ovat kaikki jäsenet puolisoineen tervetulleita. Huoltoryhmässä jokainen osallistuu toimintaan oman osaamisensa ja omien mahdollisuuksiensa mukaisesti, mitään pätevyys- ja aktiivisuusvaatimuksia ei ole.

Palkkioksi pääset tutustumaan reipashenkisiin kollegoihin ja saat touhuta upeassa luonnossa. Muutama juoksulenkki tai kuntosalin käyntikerta tulee korvattua mökillä tehdyllä hyötyliikunnalla. Mieli virkistyy raittiista meri-ilmasta ja saat konkreettisesti nähdä oman työsi tulokset.

Huoltoryhmällä on aina nimettynä aktiivinen vetäjä, joka koordinoi toimintaa ja järjestää talkoot keväisin ja syksyisin, sekä muulloin tarvittaessa. Talkoiden päätteeksi saunotaan ja nautitaan yhdistyksen tarjoamat talkooeväät.

Ilmoittaudu huoltoryhmän sähköpostilistalle: huvila@helins.fi

Teksti: Marja Aalto
Kuvat: Huoltoryhmä

css.php