Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto: kiitos osallistuneille!

Kiitos Insinööriliitolle, panelisteille, järjestäjille, studiolle ja tietysti jokaiselle 11.2. Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto -virtuaalipaneelin katsojalle!

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsingin Insinöörien YouTube-kanavalta:


Maapallon väestö kasvaa vauhdikkaasti – pian ruokaa ei riitä kaikille. Meidän täytyy kehittää tulevaisuutta varten vaihtoehtoisia tapoja tuottaa ruokaa, joka tekisi hyvää sekä maapallollemme että terveydellemme.

Jo tässä vaiheessa bioteknikot pystyvät valjastamaan mikrobit ruoantuotannon käyttöön. Mitä ruokaa solumaataloudesta voi tulla?

Keskustelupaneeli 1, kuvassa vasemmalta oikealle: Pasi Vainikka, Emilia Nordlund ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina

Vielä vuonna 2013 keinolihan hinta oli noin $330 000  per burgeripihvi, ja 2020 vuoden lopussa Singaporessa tekovalmistettu kananugetti oli ”vain” $50 per kappale. Hinta on siis tulossa alas ja kuluttajaystävällisemmäksi.

Kehitys elintarviketeknologiassa on valtava ja tulevaisuus näyttää positiiviselta. Insinööreillä on siinä iso rooli!

Keskustelupaneeli 2, kuvassa vasemmalta oikealle: Antti Tohka, Samuli Laurikainen ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina


Teksti ja artikkelin kuva: Ekaterina Nikitina

css.php