Siirry sisältöön

Etsi sivustolta

Etusivulle
Insinööriliitto
  • en
    • Jäsenelle
      • Liity jäseneksi
      • Edunvalvonta
      • Jäsenedut
      • Osallistu toimintaan
      • Vartiosaaren huvila
    • Tapahtumat
      • Kerro tapahtumaideasi
    • Ajankohtaiset
      • Insinöörikulma-podcast
      • Lehtiarkisto
    • Yhdistys
      • Hallitus
      • Säännöt
      • Arvot ja strategia
      • Historia
  • Yhteystiedot
Liity jäseneksi
  • Etusivu
  • Jäsenelle
    • Liity jäseneksi
    • Edunvalvonta
    • Jäsenedut
    • Osallistu toimintaan
    • Vartiosaaren huvila
      • Huvilan varauskalenteri
  • Tapahtumat
    • Kerro tapahtumaideasi
  • Ajankohtaiset
    • Insinöörikulma-podcast
    • Lehtiarkisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Arvot ja strategia
    • Historia
  • Yhteystiedot
Insinööriliitto
  • Tietosuojaselosteet
  • Evästeet
  • Henkilötietojen käsittely

Rautatieläisenkatu 6
00520 Helsinki

toimisto@helins.fi p.040 150 3878
Ajankohtaiset
Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto: kiitos osallistuneille!

Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto: kiitos osallistuneille!

15.2.2021 | Pinnalla | Arkisto

Kiitos Insinööriliitolle, panelisteille, järjestäjille, studiolle ja tietysti jokaiselle 11.2. Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto -virtuaalipaneelin katsojalle!

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsingin Insinöörien YouTube-kanavalta:


Maapallon väestö kasvaa vauhdikkaasti – pian ruokaa ei riitä kaikille. Meidän täytyy kehittää tulevaisuutta varten vaihtoehtoisia tapoja tuottaa ruokaa, joka tekisi hyvää sekä maapallollemme että terveydellemme.

Jo tässä vaiheessa bioteknikot pystyvät valjastamaan mikrobit ruoantuotannon käyttöön. Mitä ruokaa solumaataloudesta voi tulla?

Keskustelupaneeli 1, kuvassa vasemmalta oikealle: Pasi Vainikka, Emilia Nordlund ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina

Vielä vuonna 2013 keinolihan hinta oli noin $330 000  per burgeripihvi, ja 2020 vuoden lopussa Singaporessa tekovalmistettu kananugetti oli ”vain” $50 per kappale. Hinta on siis tulossa alas ja kuluttajaystävällisemmäksi.

Kehitys elintarviketeknologiassa on valtava ja tulevaisuus näyttää positiiviselta. Insinööreillä on siinä iso rooli!

Keskustelupaneeli 2, kuvassa vasemmalta oikealle: Antti Tohka, Samuli Laurikainen ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina

Teksti ja artikkelin kuva: Ekaterina Nikitina

Jaa:

Nostojuttuja

28.4.2023 | Pinnalla | Kilpailu
Suunnittele Helsingin Insinööreille uusi haalarimerkki
25.4.2023 | Pinnalla | Kuntoilu
Kilometrikisa käynnistyy vappuna
23.2.2022 | Pinnalla
HI ”äppitäpäksi” puhelimeen: onnistuu helposti

Pinnalla

24.5.2023 | Pinnalla | Tekniikka
Kieputus on tekniikkalaji
13.5.2023 | Pinnalla | Järjestöt
UIO juhli perusteellisesti 15-vuotista taivaltaan
28.4.2023 | Pinnalla | Yhdistys
Vuosikokous tarjosi tiiviin katsauksen toimintaan
28.4.2023 | Pinnalla | Kilpailu
Suunnittele Helsingin Insinööreille uusi haalarimerkki

Lisää luettavaa

24.5.2023 | Pinnalla | Tekniikka

Kieputus on tekniikkalaji

Insinööriosaaminen takaa ja varmistaa myös antoisan huvipuistopäivän.

13.5.2023 | Pinnalla | Järjestöt

UIO juhli perusteellisesti 15-vuotista taivaltaan

Teinijuhliin kokoontui satapäinen vierasjoukko.

Ihmisiä kokoustilassa.
28.4.2023 | Pinnalla | Yhdistys

Vuosikokous tarjosi tiiviin katsauksen toimintaan

Paikalle saapunut tuore jäsen totesi, että asiat HI:ssa näyttävät sujuvan asialliseen malliin.

28.4.2023 | Pinnalla | Kilpailu

Suunnittele Helsingin Insinööreille uusi haalarimerkki

Suunnittelukilpailu on avoin kaikille UIO ry:n ja HI ry:n jäsenille.

Tule mukaan toimintaan!

Helsingin Insinööreissä olet osa porukkaa – yhdessä edistämme insinööriyttä nyt ja tulevaisuudessa.

Liity jäseneksi

Rautatieläisenkatu 6
00520 Helsinki

toimisto@helins.fi 040 150 3878
  • Jäsenelle
  • Tapahtumat
  • Ajankohtaiset
  • Yhdistys
  • Yhteystiedot
Ota yhteyttä
Helsingin Insinöörit 2023
  • Tietosuojaselosteet
  • Evästeet
  • Henkilötietojen käsittely
Insinööriliitto