Siirry sisältöön

Etsi sivustolta

Etusivulle
Insinööriliitto
  • en
    • Jäsenelle
      • Liity jäseneksi
      • Edunvalvonta
      • Jäsenedut
      • Osallistu toimintaan
      • Vartiosaaren huvila
    • Tapahtumat
      • Kerro tapahtumaideasi
    • Ajankohtaiset
      • Insinöörikulma-podcast
      • Lehtiarkisto
    • Yhdistys
      • Hallitus
      • Säännöt
      • Arvot ja strategia
      • Historia
  • Yhteystiedot
Liity jäseneksi
  • Etusivu
  • Jäsenelle
    • Liity jäseneksi
    • Edunvalvonta
    • Jäsenedut
    • Osallistu toimintaan
    • Vartiosaaren huvila
      • Huvilan varauskalenteri
  • Tapahtumat
    • Kerro tapahtumaideasi
  • Ajankohtaiset
    • Insinöörikulma-podcast
    • Lehtiarkisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Arvot ja strategia
    • Historia
  • Yhteystiedot
Insinööriliitto
  • Tietosuojaselosteet
  • Evästeet
  • Henkilötietojen käsittely

Rautatieläisenkatu 6
00520 Helsinki

toimisto@helins.fi p.040 150 3878
Ajankohtaiset
Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto: kiitos osallistuneille!

Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto: kiitos osallistuneille!

15.2.2021 | Pinnalla | Arkisto

Kiitos Insinööriliitolle, panelisteille, järjestäjille, studiolle ja tietysti jokaiselle 11.2. Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto -virtuaalipaneelin katsojalle!

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsingin Insinöörien YouTube-kanavalta:


Maapallon väestö kasvaa vauhdikkaasti – pian ruokaa ei riitä kaikille. Meidän täytyy kehittää tulevaisuutta varten vaihtoehtoisia tapoja tuottaa ruokaa, joka tekisi hyvää sekä maapallollemme että terveydellemme.

Jo tässä vaiheessa bioteknikot pystyvät valjastamaan mikrobit ruoantuotannon käyttöön. Mitä ruokaa solumaataloudesta voi tulla?

Keskustelupaneeli 1, kuvassa vasemmalta oikealle: Pasi Vainikka, Emilia Nordlund ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina

Vielä vuonna 2013 keinolihan hinta oli noin $330 000  per burgeripihvi, ja 2020 vuoden lopussa Singaporessa tekovalmistettu kananugetti oli ”vain” $50 per kappale. Hinta on siis tulossa alas ja kuluttajaystävällisemmäksi.

Kehitys elintarviketeknologiassa on valtava ja tulevaisuus näyttää positiiviselta. Insinööreillä on siinä iso rooli!

Keskustelupaneeli 2, kuvassa vasemmalta oikealle: Antti Tohka, Samuli Laurikainen ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina

Teksti ja artikkelin kuva: Ekaterina Nikitina

Jaa:

Nostojuttuja

23.2.2022 | Pinnalla
HI ”äppitäpäksi” puhelimeen: onnistuu helposti
1.12.2022 | Pinnalla | Yhdistys
Uutta voimaa HI:n hallitukseen
16.9.2022 | Pinnalla | Metropolia
HI alkaa jakaa stipendejä YAMK-tutkinnoista

Pinnalla

6.2.2023 | Pinnalla | Työtaistelut
Teknon ylemmille sovintoesitys
3.2.2023 | Pinnalla | Työtaistelut
Teknon neuvottelut jatkuvat sunnuntaina
18.1.2023 | Pinnalla | Investoinnit
Inkoon-investoinnin Suomen-johtajaksi Antti Kaikkonen
17.1.2023 | Pinnalla | Työehtotoiminta
Lakkovaroitus neuvottelujen vauhdittamiseksi

Lisää luettavaa

6.2.2023 | Pinnalla | Työtaistelut

Teknon ylemmille sovintoesitys

Seuraamme tässä jutussa YTN:n käymiä teknologiateollisuuden työehtoneuvotteluja.

Lakkovahteja tehtaan portilla Helsingissä.
3.2.2023 | Pinnalla | Työtaistelut

Teknon neuvottelut jatkuvat sunnuntaina

Keskiviikkona alkanut lakko päättyy tänään, Teollisuusliitto pääsi neuvottelutulokseen.

18.1.2023 | Pinnalla | Investoinnit

Inkoon-investoinnin Suomen-johtajaksi Antti Kaikkonen

Blastr-yhtiön mielestä sen nuoruus on etu uutta rakennettaessa.

17.1.2023 | Pinnalla | Työehtotoiminta

Lakkovaroitus neuvottelujen vauhdittamiseksi

Työpäivän venyttäminen yli työsopimuksissa sovitun on kiellettyä 18.1. lukien.

Tule mukaan toimintaan!

Helsingin Insinööreissä olet osa porukkaa – yhdessä edistämme insinööriyttä nyt ja tulevaisuudessa.

Liity jäseneksi

Rautatieläisenkatu 6
00520 Helsinki

toimisto@helins.fi 040 150 3878
  • Jäsenelle
  • Tapahtumat
  • Ajankohtaiset
  • Yhdistys
  • Yhteystiedot
Ota yhteyttä
Helsingin Insinöörit 2023
  • Tietosuojaselosteet
  • Evästeet
  • Henkilötietojen käsittely
Insinööriliitto