Siirry sisältöön

Etsi sivustolta

Etusivulle
Insinööriliitto
  • en
    • Yleistä jäsenyydestä
      • Liity jäseneksi
      • Edunvalvonta
      • Jäsenedut
      • Osallistu toimintaan
      • Vartiosaaren huvila
    • Tulevat tapahtumat
      • Kerro tapahtumaideasi
    • Kaikki ajankohtaiset
      • Insinöörikulma-podcast
      • Lehtiarkisto
    • Yleistietoa
      • Hallitus
      • Säännöt
      • Arvot ja strategia
      • Historia
  • Yhteystiedot
Liity jäseneksi
  • Etusivu
  • Jäsenelle
    • Liity jäseneksi
    • Edunvalvonta
    • Jäsenedut
    • Osallistu toimintaan
    • Vartiosaaren huvila
      • Huvilan varauskalenteri
  • Tapahtumat
    • Kerro tapahtumaideasi
  • Ajankohtaiset
    • Insinöörikulma-podcast
    • Lehtiarkisto
  • Yhdistys
    • Hallitus
    • Säännöt
    • Arvot ja strategia
    • Historia
  • Yhteystiedot
Insinööriliitto
  • Tietosuojaselosteet
  • Evästeet
  • Henkilötietojen käsittely

Ratavartijankatu 2 C, 6. krs
00520 Helsinki

toimisto@helins.fi p.040 150 3878
Ajankohtaiset
Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto: kiitos osallistuneille!

Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto: kiitos osallistuneille!

15.2.2021 | Pinnalla | Arkisto

Kiitos Insinööriliitolle, panelisteille, järjestäjille, studiolle ja tietysti jokaiselle 11.2. Tulevaisuuden kestävä ruoantuotanto -virtuaalipaneelin katsojalle!

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Helsingin Insinöörien YouTube-kanavalta:


Maapallon väestö kasvaa vauhdikkaasti – pian ruokaa ei riitä kaikille. Meidän täytyy kehittää tulevaisuutta varten vaihtoehtoisia tapoja tuottaa ruokaa, joka tekisi hyvää sekä maapallollemme että terveydellemme.

Jo tässä vaiheessa bioteknikot pystyvät valjastamaan mikrobit ruoantuotannon käyttöön. Mitä ruokaa solumaataloudesta voi tulla?

Keskustelupaneeli 1, kuvassa vasemmalta oikealle: Pasi Vainikka, Emilia Nordlund ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina

Vielä vuonna 2013 keinolihan hinta oli noin $330 000  per burgeripihvi, ja 2020 vuoden lopussa Singaporessa tekovalmistettu kananugetti oli ”vain” $50 per kappale. Hinta on siis tulossa alas ja kuluttajaystävällisemmäksi.

Kehitys elintarviketeknologiassa on valtava ja tulevaisuus näyttää positiiviselta. Insinööreillä on siinä iso rooli!

Keskustelupaneeli 2, kuvassa vasemmalta oikealle: Antti Tohka, Samuli Laurikainen ja Riku Rantala. Kuva: Ekaterina Nikitina

Teksti ja artikkelin kuva: Ekaterina Nikitina

Jaa:

Nostojuttuja

7.9.2023 | Luottopuhetta | Työmarkkinablogi
Orpon hallitus antaa työntekijöille keppiä
8.6.2023 | Pinnalla | Työehtotoiminta
Luottamusmiehet ovat työpaikan supersankareita
23.2.2022 | Pinnalla
HI ”äppitäpäksi” puhelimeen: onnistuu helposti

Pinnalla

18.9.2023 | Pinnalla | Älykaupunki
Helsingin älykkyys on kasvussa
14.9.2023 | Pinnalla | Työttömyysturva
KOKO- ja kumppanikassoille oma IT-yhtiö
11.9.2023 | Pinnalla | Työehtotoiminta
Luottamuspäivät tarjosivat tietoa ja tukea
1.9.2023 | Pinnalla | Ympäristö
Helsinki varautuu tulviin

Lisää luettavaa

Robottikärry kuljettaa ostokset kaupasta kotiin.
18.9.2023 | Pinnalla | Älykaupunki

Helsingin älykkyys on kasvussa

Älykaupunki kehittää toimintoja, jotka auttavat asukkaita tekemään fiksuja valintoja.

14.9.2023 | Pinnalla | Työttömyysturva

KOKO- ja kumppanikassoille oma IT-yhtiö

Tavoitteena on parantaa kassojen jäsenten palveluja.

Seminaarikuva luottamusmiesten koulutuspäiviltä.
11.9.2023 | Pinnalla | Työehtotoiminta

Luottamuspäivät tarjosivat tietoa ja tukea

Työpaikkojen luottohenkilöt valmistautuivat yhdessä syksyn työmarkkinakoitoksiin.

1.9.2023 | Pinnalla | Ympäristö

Helsinki varautuu tulviin

Tulvien ehkäisyssä olisi tilausta uusille ratkaisuille.

Tule mukaan toimintaan!

Helsingin Insinööreissä olet osa porukkaa – yhdessä edistämme insinööriyttä nyt ja tulevaisuudessa.

Liity jäseneksi

Ratavartijankatu 2 C, 6. krs
00520 Helsinki

toimisto@helins.fi 040 150 3878
  • Jäsenelle
  • Tapahtumat
  • Ajankohtaiset
  • Yhdistys
  • Yhteystiedot
Ota yhteyttä
Helsingin Insinöörit 2023
  • Tietosuojaselosteet
  • Evästeet
  • Henkilötietojen käsittely
Insinööriliitto