Edustajakokoukselta tuki jäsenyyskokeilulle

Insinööriliiton kevätedustajakokous antoi tukensa liiton ideoimalle Uuden jäsenen tyytyväisyystakuu -kokeilulle. Syksyn palkkaneuvotteluihin liitto haluaa lähteä vankassa yhteisrintamassa.

Perjantaina 20.5.2022 koolla ollut Insinööriliiton kevätedustajakokous Hyvinkäällä sujui muuten rauhallisissa merkeissä, mutta dramatiikkaa aiheutti totaalinen sähkökatko, joka toisaalta auttoi kokousta pysymään aikataulussaan. Päätettävää oli vähän, enimmäkseen kysymys oli tiedoksi saatettavista asioista. Toimintakertomus tuli hyväksytyksi, tilinpäätös vahvistetuksi ja vastuuvapaus hallitukselle myönnetyksi.

Ensi syksynä käynnistyvä Uuden jäsenen tyytyväisyystakuu -kokeilu sai myös kokouksen tuen. Yksi HI:n kokousedustajista, varapuheenjohtaja Henna Reponen pitää kokeilua tervetulleena työkaluna työpaikoilla tapahtuvaan uusjäsenhankintaan.

”Meillä on valtavasti jäsenpotentiaalia työpaikoilla, minusta on hyvä, että nyt on tarjota jokin uusi keino, jolla houkutella uusia ihmisiä kokeilemaan jäsenyyttä”, Reponen sanoo.

Ideana on, että mikäli uusi jäsen kolmen kuukauden kuluessa liittymisestään toteaa olevansa tyytymätön jäsenyyteen, hän voi pyytää rahansa takaisin. Tosin pienin varauksin: oikeus koskee vain täyttä jäsenmaksua maksavia, joilla ei ole maksurästejä. Rahoja ei myöskään palauteta, jos jäsen on saanut lakkoavustusta, eikä palautus koske kassan jäsenmaksuosuutta.

Kokeilun on määrä jatkua lokakuusta 2022 alkaen vuoden 2023 loppuun asti. Ennen kokeilun päättymistä syysedustajakokous päättää, jatketaanko kokeilua vielä vuonna 2024.

Kantavana teemana edustajakokouksessa oli ajatus yhtenäisestä insinöörikunnasta, joka syksyn työmarkkinakierroksella vie läpi ajatuksen kaverille kanssa, eli painottaa edelleen yleiskorotuksen merkitystä palkankorotuksista päätettäessä. Tätä tukee liiton yhteiskunnallisen näkyvyyden lisääminen ja aktiivinen yhteiskunnallinen toiminta.

Yleistä näkyvyyttä tuovat yhteistyösopimukset esimerkiksi salibandyliiton ja satavuotis-juhlavuottaan viettävän pesäpalloliiton kanssa. Myös Heurekan ja Tekniikan museon kanssa tehtävä yhteistyö on Reposen mielestä perusteltua.

”Kyllä liiton on hyvä näkyä siellä, missä tekniikasta kiinnostuneet ihmiset liikkuvat”, Reponen toteaa.


Teksti: Annamari Iranto
Kuva: Henna Reponen

css.php