HI:n pikkujoulut vietettiin tänä vuonna verkossa

Tänä vuonna pikkujouluihin oli mahdollista osallistua omasta kodista käsin. Helsingin Insinöörit yhdessä Insinööriliiton kanssa kutsuivat koko liittoyhteisön viettämään virtuaalipikkujoulujuhlaa verkkoon lauantaina, 28. marraskuuta. 

Tilaisuuden juontajana ja taikurina toimi mentalisti Jose Ahonen, joka ällistytti taikatempuillaan sekä studioyleisön että etäosallistujat. Jose jopa paljasti, miten yksi temppu tehtiin, vaikka yleensä taikurit eivät sellaista tee. 

Jose Ahonen näyttämässä taikatemppuja Milalle, Jussille ja koko yleisölle. Kuva: Grete Ahtola

Noin puolentoista tunnin lähetyksessä nähtiin, miten Helsingin Insinöörien puheenjohtaja Lasse Laurikainen rakensi insinöörin tarkkuudella upean piparkakkutalon. Jos haluat kokeilla perässä, voit näitä insinöörin tekemiä teknisiä piirustuksia käyttää oman piparkakkumökin rakentamiseen. Jos et muista Lassen ohjeita, katso video uudestaan tästä linkistä.

Sami ja Kate paketoimassa lahjoja hyvän musiikin tahtiin. Kuva: Grete Ahtola

Joulukorttipajassa askarteltiin 3D-joulukortti, joka on mahdollista lähettää eteenpäin ihan tavallisessa kirjekuoressa. Joulukortin tekoon tarvitset askarteluveitsen ja nämä muotit tulostettuna noin 150-200 g/m2 -paksuiselle kartongille. Leiki etuosan ja kortin taustan värien kanssa ja saat juuri sinun (tai saajan) näköisen kortin. Voit asettaa pienen LED-valon kolmannen korttikerroksen ja taustan väliin – näin joulukortti toimii myös tunnelmallisena joulukoristeena. 

Tietovisassa testattiin, miten Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo selviää joulu- ja insinööriaiheisista kiperistä kysymyksistä. Myös etäyleisö otettiin mukaan vastaamaan kysymyksiin. Tiedätkö esimerkiksi, mitä tarkoittaa joulukki tai kuinka kauan alkuräjähdyksestä kesti, ennen kuin ensimmäiset tähdet syttyivät?

Tapahtuman musiikillisesta tunnelmasta huolehtivat muusikko-lauluntekijä Ufo Mustonen ja kitaristi Peter Engberg. Joululaulut laulettiin tietysti yhdessä.

Pikkujoulujen etäyleisö. Kuva: Grete Ahtola

Etäpikkujouluissa parasta on se, että niihin voi osallistua myös jälkeenpäin! Mikäli siis et päässyt mukaan livelähetykseen, mutta haluat tarkkailla taikatemppuja, katsoa joulukortin askarteluohjeita tai sukeltaa muuten vaan maagiseen joulutunnelmaan, katso tallenne HI:n ensimmäisestä virtuaalipikkujoulutapahtumasta tapahtumasivuiltamme (katsottavissa 31.12. asti) tai YouTube-kanavaltamme.

Helsingin Insinöörit toivottaa Sinulle oikein kaunista joulua! 


Teksti ja kuvat: Grete Ahtola

css.php