HI:n tapahtumatarjonta sai jäsenet liikkeelle

Vuosi 2021 on paketissa! Nyt on siis loistava aika katsoa hieman taaksepäin HI:n järjestämiin tapahtumiin ja nostaa esiin vuoden huipputapahtumat, joista jäsenet eniten innostuivat.

Helsingin Insinöörit HI ry järjesti jäsenilleen vuoden aikana yhteensä 75 tapahtumaa, josta 48 oli, sattuneista syistä, virtuaalitapahtumia. Tapahtumiin osallistui yhteensä yli 5000 jäsentä, joten voi sanoa, että kaikista rajoituksista, viime hetken muutoksista ja muutamasta peruuntuneesta tilaisuudesta huolimatta vuosi oli tapahtumien osalta erinomainen.

Eniten tarjolla oli kulttuuritapahtumia, yhteensä 27. Opastettuja museokäyntejä, teatterivierailuja, kaupunkikävelyjä, kirjailijatapaamisia, virtuaalinen vappushow, Osmo´s Christmas pikkujoulujuhla. Ja kulttuuritapahtumien todellinen vetonaula, Bond-elokuvan yksityisennakkonäytös, johon tuli yli 400 katsojaa.

Runsaasti osallistujia oli myös koko perheen tapahtumissa, vaikka tapahtumien määrä jäi viiteen. Esimerkiksi elokuussa järjestetty Porukalla Korkeasaaren -tapahtuma keräsi paikalle yli 300 ja Tatu ja Patu -joulutapahtuma lähes 450 jäsentä perheineen. Ensi vuonna haluamme ehdottomasti lisätä tapahtumia, joihin jäsen voi ottaa mukaan perheensä, sillä mitäpä olisimme ilman läheisiämme!

Myös hyvinvointi- ja liikuntavalmennukset sekä virtuaaliset kokkaus- ja maistelutapahtumat keräsivät kivasti yleisöä, vaikkeivät niitä tyypillisimpiä jäsentapahtumia olleetkaan. Jäsenpalautteen mukaan ne tarjosivat kuitenkin loistavaa piristystä korona-arkeen.

Mielenkiintoa herättivät myös neljä virtuaalista yritysvierailua ja kaksi Korkean teknologian seminaaria. Kevään seminaari käsitteli tulevaisuuden ruokatuotantoa ja Nokian kanssa yhdessä järjestetty loppuvuoden seminaari mobiiliviestinnän tulevaisuutta.

Top-tapahtumat

Jäsenpalautteiden perusteella vuoden parhaimmat livetapahtumat olivat opastetut kierrokset Elisan Puhelinmuseossa, Molièren Saituri-esitys Kansallisteatterissa, Älykäs ja ekologinen -tapahtuma Haltiassa, Bond No Time To Die -elokuvan ennakkonäytös sekä Sofian maailma Suomenlinnan kesäteatterissa.

Virtuaalitapahtumista jäsenet arvostivat eniten kirjailija Johanna Sinisalon tapaamista verkossa, kokkailua huippukokki Arto Rastaan kanssa, Ateneumin etäopastusta Ilja Repinin maailmaan ja  Sami Sallisen vetämää Mikroilme-virtuaalivalmennusta. Myös tulevaisuuden ruokatuotantoseminaari, etä-suklaatasting, koko perheen kesäpäivä verkossa sekä etäopastus Designmuseon Intiimin kosketus -näyttelyyn keräsivät kehuja.

Varsinkin virtuaalitapahtumien lista osoittaa, että jäsenemme ovat innokkaita kokeilemaan uusia tapahtumia ja haluavat tulla yllätetyksi. Tähän tarpeeseen pyrimme vastaamaan myös vuoden 2022 tapahtumilla.

Vox populi

Kuluvan vuoden tapahtumista saatu palaute korreloi selvästi myös kesällä tehdyn jäsenpalvelukyselyn tulosten kanssa.

Kyselyn tavoitteena oli selvittää, millaisia odotuksia jäsenillämme on erityisesti tapahtuma- ja elämyspalvelujen osalta sekä millä tolalla jäsentyytyväisyys HI:n järjestämiin tapahtumiin on.

Vastauksia saimme yhteensä 485. Vastaajista noin puolet oli osallistunut HI:n järjestämiin tapahtumiin kahden viime vuoden aikana (2020–2021) ja he olivat tapahtumiin joko erittäin tyytyväisiä (28 %) tai tyytyväisiä (58,1 %).

Parasta tapahtumissa on jäsenkyselyn mukaan niiden tarjoama monipuolinen, laadukas, mielenkiintoinen ja ajankohtainen sisältö, uudet elämykset ja kokemukset sekä uuden oppimisen mahdollisuus.

Teatterikäynnit keräsivät runsaasti myönteistä palautetta, erityinen kiitoksen aihe oli se, että HI:n kautta pääsee sellaisiin näytöksiin, joihin on vaikea saada lippuja yksityishenkilönä.

Mahdollisuutta osallistua oman perheen kanssa tapahtumiin arvostettiin niin ikään korkealle.  Perhetapahtumat koettiin mukavaksi tavaksi tulla osaksi yhteisöä ja kiitosta saivat myös tapahtumapaikat ja ohjelmat, jotka ovat sopineet hyvin lapsille.

Valmistautumista virtuaalivappuun 2021.

Positiivista palautetta saivat myös etätapahtumat ja kyky mukautua vallitsevaan pandemiatilanteeseen rajoituksista huolimatta. Etätapahtumiin on helppo osallistua mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Kehuja saivat sekä virtuaaliset yritysvierailut että viihdetapahtumat.

 

Katse kohti tulevaa

Varma lupaus on, että jatkamme vuonna 2022 yhtä aktiivisesti ja reippaasti kuin aiemminkin. Tarjoamme taas monipuolisen kattauksen jäsentemme ammattia ja hyvinvointia tukevia tapahtumia, mutta myös kulttuuri-, perhe- ja viihdetapahtumatarjonta on runsasta.

Tulevia tapahtumia löydät tapahtumasivuiltamme. Uusien tapahtumien päivittymistä kannattaa käydä aika ajoin kurkkaamassa!

Onnellista ja tapahtumientäyteistä uutta vuotta kaikille!


Teksti: Grete Ahtola, HI:n tapahtumatuottaja
Kuvat: HI:n arkisto

css.php