Maria Löfgren on Akavan uusi puheenjohtaja

Akavan liittokokous valitsi maanantaina iltapäivällä pidetyssä kokouksessaan Maria Löfgrenin keskusjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi. Päätös syntyi numeroin 383-514.

Akavan puheenjohtajaksi oli kaksi ehdokasta, Julkisen sektorin korkeakoulutettujen työntekijöiden ja esimiesten neuvottelujärjestö JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja Tekniikan Akateemisten TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen. Löfgren on koulutukseltaan oikeustieteilijä, Jokinen diplomi-insinööri.

Insinööriliitto oli aiemmin ilmoittanut tukevansa Akavan puheenjohtajaksi Jari Jokista. IL ry:llä oli vaalissa 92 ääntä ja paikalla kahdeksan edustajaa. Helsingin Insinööreistä mukana kokouksessa oli pääsihteeri Mikko Wikstedt.

HI:n puheenjohtaja Lasse Laurikainen sanoo, että vaikka Insinööriliiton ehdokas tehtävään oli Jokinen, vaalin tulosta ei ole syytä jäädä repostelemaan.

”Insinööriliiton suurimman alueellisen järjestön puheenjohtajana haluan painottaa, että Maria Löfgrenillä on meidän täysi tuki takanaan. Vain yksituumaisella Akavalla on mahdollisuus toimia vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana ja korkeasti koulutettujen edunvalvojana”, Laurikainen sanoo.

Lisää puheenjohtajavaalista voi lukea Akavan sivuilta.


Teksti: Annamari Iranto
Kuva: JUKO 

css.php