Puheenjohtaja jatkaa, keskiössä jäsenet

Helsingin Insinöörit HI ry:n syyskokous valitsi Lasse Laurikaisen jatkamaan puheenjohtajana, yhdistyksen toiminnassa jäsenten eteen tehtävä työ on keskiössä jatkossakin.

Keskiviikkona 24.11. järjestetty HI:n syyskokous keräsi paikalle 12 äänioikeutettua jäsentä päättämään henkilövalinnoista sekä ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja budjetista. Tällä kertaa osallistujilta oli koronan vuoksi pyydetty ennakkoilmoittautumiset, mikä vaikutti osallistujamäärää alentavasti. Myös ennakkoon ilmoittautuneita jäi kokouksesta pois.

Jäsenmaksu ennallaan, keskusliitto tarkkaan syyniin

HI panostaa myös ensi vuonna kiinnostavien ja viihdyttävien jäsentapahtumien järjestämiseen. Monenlaista on jo tiedossa, joten toivoa sopii, että tautitilanne ei jälleen sotke suunnitelmia. Yhteiset opastetut kaupunkikävelyt kuten koronan vuoksi peruuntunut rikostutkimuskävely, nuorten insinöörien afterwork-teematapahtumat ja koko perheen talvirieha hiihto- ja luistelukouluineen heti alkuvuodesta ovat poimintoja suunnitelmasta.

Myös yhteistyötapahtumat messujen kuten Naantalin Asuntomessujen kanssa ovat listalla. Tapahtumista tulee aina tietoa HI:n verkkosivuille ja muihin viestintäkanaviin, joten niitä kannattaa seurata aktiivisesti.

Viestinnän kehitys on myös yksi yhdistyksen painopistealue: tavoitteena on jäsenten oma HI-media, joka tarjoaa tapahtumatietojen lisäksi uutisia ja pidempiä juttuja edunvalvonnasta, työelämästä, ihmisistä ja ilmiöistä, myös äänituotantona. Kannattaa siis pysyä kanavalla helins.fi.

HI:n jäsenmaksu säilyy monipuolisesta tapahtumatarjonnasta ja jäsenpalvelun kehityssuunnitelmista huolimatta ennallaan 48 eurossa. Kannattaa muistaa, että Insinööriliiton jäsenmaksusta leijonanosa menee keskusliitolle ja työttömyyskassalle ja vain mainittu 48 € tulee suoraan omalle yhdistykselle, HI:lle.

Syyskokouksen hyväksymässä toimintasuunnitelmassa uusi hallitus onkin velvoitettu seuraamaan Insinööriliiton kustannusrakennetta ja jäseniltä kerättyjen varojen käyttöä erittäin kriittisesti.

HI:n tavoite on, että jäseniltä kerätyt varat käytetään jäsenten hyväksi täysimääräisesti. Keskusliiton kautta saatavat palvelut vaativat tietysti rahoituksensa ja työtaisteluita varten täytyy olla puskuria, mutta HI:n linja on, että ylijäämä täytyy pitää kohtuullisena.

Lasse jatkaa, varapuheenjohtaja vaihtuu

Yhdistyksen syyskokous valitsi Lasse Laurikaisen jatkamaan puheenjohtajana. Äänestää ei tarvinnut, valinta oli yksimielinen. Turhat hömpötykset kuten valitun kukittaminen oli jätetty pois, mutta toki kokousväki sentään aplodit antoi Lassen seitsemännen pj-vuoden alkamisen kunniaksi.

”Hyvälle tuntuu”, kuittasi Laurikainen kysymyksen tuntemuksista uudelleenvalinnan jälkeen.

”Kai tässä jotain on tehty oikein, ja tarkoitushan on, että toiminnan kehittäminen ja eteenpäin meno jatkuu.”

Lasse Laurikainen syyskokouksessa.

Kehittämisen painopisteiksi Laurikainen nimeää palveluiden parantamisen, edunvalvonnan parantamisen ja jäseniä innostavan toiminnan tarjoamisen.

”Toiminnan pitää nostattaa sellaista fiilistä, että HI:n porukkaan on mahtava kuulua”, Laurikainen sanoo.

Edunvalvonnassa yhdistyksen jäsenet, jotka toimivat työpaikoillaan luottamushenkilöinä, ovat tärkeässä roolissa.

”He ovat ikkuna työpaikoille, heidän kauttaan me saamme arvokasta tietoa asioista, joihin pitää vaikuttaa”, muistuttaa Laurikainen.

Laurikainen sanoo, ettei tähtää Insinööriliiton puheenjohtajaksi. ”Keskusliitossa on se vika, että siinä etääntyy liikaa jäsenistöstä.”

Liiton ylivoimaisesti suurimman rahoittajan pitäisi Laurikaisen mielestä kuitenkin saada äänensä paremmin kuuluviin liittoyhteisössä. Mutta viime aikoina kehitys on hänen mielestään mennyt päinvastaiseen suuntaan ja se hiertää.

”Liiton puheenjohtajaa mukaillen voin sanoa näkemyksenäni, että puolustustaistelussa ei tarvitsisi aina ottaa turpaan”.

Puheenjohtajan aisaparina työskentelevä yhdistyksen varapuheenjohtaja vaihtuu. Vaalivaliokunnan esityksen mukaisesti valituksi tuli HI:n hallituksen jäsen Henna Reponen, joka tosin flunssaisena katsoi parhaaksi jättää syyskokouksen väliin. Hänen ajatuksistaan uutta pestiä koskien kuulemme siis myöhemmin.

Koska Reposen hallituskautta oli jäljellä vielä vuosi, hänen tilalleen ensi vuodeksi valittiin uusi kasvo, Oskari Hyttinen. Hyttisellä on runsaasti järjestötaustaa, mutta HI:n toiminnassa hän on uusi. Myös hänen ajatuksiaan hallitustyöstä on tarkoitus valottaa näillä sivuilla myöhemmin julkaistavassa jutussa.

Opiskelijajäseneksi HI:n hallitukseen nousi Elisa Koivisto. Kokous jätti poikkeuksellisesti opiskelija-varajäsenen tässä vaiheessa valitsematta, asiaan palataan myöhemmin.


Teksti ja kuvat: Annamari Iranto

css.php