Tuttujen tapaamista ja hauskaa yhdessä

HI:n tapahtumien tarkoituksena on tarjota jäsenille vastapainoa arkeen ja vahvistusta työssä jaksamiseen. Myös paikallisen yhteisön luominen on tärkeää. Osalliseksi pääsee helposti, tapahtumiin osallistumalla.

”Järjestämme erilaisia tapahtumia, jotta tapahtumatarjonta palvelisi kaikkia jäseniä”, sanoo Helsingin Insinöörit HI ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Henna Reponen.

Osa innostuu kulttuuririennoista, toiset kuuntelevat mielellään esityksiä, joissa pureudutaan teknologian ajankohtaisiin kehitysnäkymiin. Moni haluaa tapahtumia, joihin voi osallistua koko perheen voimin.

”Perhetapahtumat ovat olleet suosittuja, ja oli ilo huomata, kuinka iso joukko jäseniämme lähti rajoituksien jälkeen perheineen viettämään talvipäivää kanssamme”, Reponen tuumi sunnuntaina 6. helmikuuta järjestetyssä Valon taikaa -tapahtumassa.

Talvisen ulkoilmatapahtuman järjestäminen on iso riski, tarjolla olevaa säätä kun ei voi valita. Jokusen tilaisuuteen ilmoittautuneen sää saattoi karkottaa, mutta reipasta urheilu- ja ulkoilumieltä löytyi kuitenkin kerrassaan kiitettävästi.

”Tapahtumassa oli välitön ja iloinen tunnelma, harmaasta ja kosteasta säästä huolimatta”, iloitsi HI:n tapahtumatuottaja Grete Ahtola. ”Ihmiset viihtyivät silminnähden ja tuntui, että kaikille riitti mielekästä puuhaa koko tapahtuman ajaksi.”

Tapahtumat eivät synny itsestään. Talvitapahtuman ohjelma ja pitkälti toteutuskin telttoineen ja muine varusteineen oli hankittu ostopalveluna, mutta lisäksi tarvitaan aina myös toimiston väen ja talkoolaisten panosta. Ahtola itse teki tapahtumapäivänä töitä kirjaimellisesti kellon ympäri.

”Aamulla ennen yhdeksää olin toimistolla kokoilemassa kamppeita ja keittämässä kahvia järjestelyporukalle. Iltayhdeksän aikaan sain meidän tavaramme tuotua takaisin”, Ahtola kertoo.

Jäseniä varten

Talvitapahtuman talkoolaisina oli HI:n hallituksen jäseniä puolisoineen ja opiskelijayhdistys UIO:n aktiiveja. HI:n kamerakerhon jäsen Marko Kuosmanen oli lupautunut ottamaan tapahtumasta kuvia. Kooste Markon kuvista palauttaa mukana olleet tapahtuman tunnelmiin ja innostaa nyt kotiin jääneitä toivottavasti osallistumaan tuleviin tapahtumiin.

Esimerkiksi perinteinen Vartiosaaren kesätapahtumakin lähestyy jo!

Yhdistys muodostuu jäsenistään, ja on olemassa jäseniään varten. Edunvalvonta eli oikeudenmukaisten palkkojen ja työehtojen puolustaminen on tietysti keskeisin jäsenetu, mutta myös tapahtumat, olivat ne sitten koulutustilaisuuksia tai rentoa yhdessäoloa, ovat hyvää vastinetta jäsenmaksulle.

Osallistumalla jäsentilaisuuksiin jokainen pääsee myös vaikuttamaan siihen, mitä HI jäsenilleen tarjoaa. Tapahtumatuottaja Ahtolakin ottaa mielellään vastaan ideoita suoraan jäseniltä.

”Parannettavaa löytyy aina, ja olikin taas tosi kiva tavata ihmisiä kasvotusten, vaihtaa kuulumisia ja kuulla toiveita tuleville tapahtumille ja toiminnalle.”

Tapahtumaideoita voi lähettää myös vaikkapa sähköpostilla osoitteeseen toimisto@helins.fi tai suoraan tapahtumatuottajalle grete.ahtola@helins.fi.


Teksti: Annamari Iranto
Kuva: Marko Kuosmanen

css.php